A Microsoft megpróbálta felvásárolni a Pinterestet

A The Financial Times forrásai szerint megkörnyékezte a Pinterestet a Microsoft: a felvásárlás az Azure-ról szólt volna.

A jelentések szerint a Microsoft megbeszéléseket tartott a Pinterest vezetőivel a közösségi platform felvásárlásáról.

Hirdetés

A The Financial Times úgy tudja, hogy a szoftveróriás az utóbbi hónapokban kereste meg a Pinterestet az ajánlattal, azonban mostanra zátonyra futottak az egyeztetések. Állítólag a Microsoft eddigi legnagyobb bevásárlása lett volna ez, elvégre a Pinterest becsült piaci értéke 51 milliárd amerikai dollár.

A szakértők tippjei szerint a Microsoft szándéka azt jelzi, hogy a vállalat egyre nagyobb mértékben koncentrál a felhős üzletágra. Egyre több nagy online szolgáltatást szeretne a cég behúzni az Azure alá, ami azért fontos, mert a piacon még mindig az Amazon AWS a domináns szereplő. A Pinterest révén a Microsoft újabb és újabb Azure-ügyfeleket nyerhetett volna.

Hasonló célja lehetett a Microsoftnak akkor is, amikor megpróbált lecsapni a TikTokra: az üzlet révén rengeteg adathoz és egyéb szolgáltatáshoz is jutott volna, nem mellesleg könnyebben meggyőzhette volna az ügyfeleket arról, hogy az AWS helyett az Azure-t válasszák.

Satya Nadella vezetésével a Microsoft számos nagy bevásárlást tartott már: 7,5 milliárd dollárért vették meg a GitHubot, 26,2 milliárdért a LinkedInt és jelenleg is zajlik a 7,5 milliárdra becsült Bethesda felvásárlásának véglegesítése.

Azóta történt

Előzmények