Mobil irodát csinál a Mercedesekből a Cisco

A Mercedes járművek műszerfalára kerülnek a Webex eszközök, a Cisco így csinálna mobil irodát az autóból.

Egyértelműen kirajzolódó trend, hogy a jövő autói tele vannak chipekkel, szenzorokkal, kijelzőkkel,  és a Qualcomm is jelentett be olyan megoldásokat az idei MWC-n, amelyek révén az autók állandó 5G-s és műholdas kapcsolatban lesznek. Ezeket a lehetőségeket persze sokan ki akarják használni, játékot, szórakozást vagy épp munkát költöztetve az autóba.

A Cisco például a Mercedessel állt össze, és azon dolgozik, hogy a márka járműveinek műszerfalán elérhetőek legyenek a Webex eszközök, így mobil irodává változzanak az autók.

A 2024-es Mercedes-Benz E-osztály Wi-Fi-vel és mobilnettel is fel lesz szerelve, így a tulajdonos letöltheti a Webexet, az pedig mobil nélkül jelenik meg az infotainment rendszer képernyőin. Óvintézkedés, hogy mozgó járműben csak hangot lehet használni, de leparkolt állapotban már videós meeting, tartalommegosztás és minden egyéb is van.

A távmunkás trend lassulásával a videokonferenciás platformok folyamatosan keresik a lehetőségeket a terjeszkedésre – vajon az autó lesz a következő nagy dobás? A Teslákba például a Zoom konferenciaeszközeit építik be. A Cisco pedig a Samsung csúcsmobilokba is berakja a Webexet.

Azóta történt

Előzmények