Megjelent az AVG 9.0

Az AVG tegnap bejelentette biztonsági szoftvereinek legújabb kiadásait. A fizetős termékek, az AVG Anti-Virus 9.0 vírusirtó és az AVG Internet Security 9.0 komplett internetbiztonsági csomag már most elérhető, a népszerű ingyenes változat pedig várhatóan október közepén jelenik majd meg.

AVG-logóA cseh IT-biztonsági cég közleménye szerint az új vírusirtó 10-15 százalékkal gyorsabban indul, körülbelül ugyanennyivel kevesebb memóriát foglal le, és akár 50 százalékkal gyorsabban végez a rendszer átvizsgálásával, mint az elődje. Utóbbi elsősorban annak az új megoldásnak köszönhető, amely az első futáskor számba veszi a merevlemezen található fájlokat, és a biztonságosnak minősítetteket később már nem vizsgálja át újra – hacsak nem változtak az attribútumai. A motor a vírusdefiníciók mellett heurisztikát, cloudalapú védelmet és fehérlistákat is használ a fenyegetések kiszűrésére.

Az internetbiztonsági csomag új kiadásában integrálták az Állandó védelmet (Resident Shield), a tűzfalat és a Személyazonosság-védelmet (Identity Protection), ezek a komponensek ennek köszönhetően megosztják egymással a rosszindulatú kódokról gyűjtött adatokat. A tűzfalat jelentősen átírták, aminek leglátványosabb eredménye, hogy a jóval kevesebb – a közlemény szerint feleannyi – üzenettel örvendezteti meg a felhasználót.

Az új verziókba a LinkScanner technológia továbbfejlesztett változatát építették be. Ez az internetes keresőkben találatként megjelenő hivatkozásokat valós időben ellenőrzi, ha a felhasználó rájuk kattint, és megvizsgálja, hogy biztonságosak-e vagy sem, netán adathalász oldalakról van-e szó; a vizsgálat eredményéről a találatok melletti színes ikonok tájékoztatnak. Az ellenőrzés természetesen nemcsak a keresőkben működik, hanem minden esetben, amikor a böngészővel új oldalt nyitunk meg.

A magyar forgalmazó tájékoztatása szerint az AVG Anti-Virus 9.0 egygépes licencének javasolt fogyasztói ára egy évre 9900 forint, két évre 14 900 forint. Az AVG Internet Security 9.0 esetében a javasolt árak 15 800, illetve 23 500 forint körül alakulnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AVG

Azóta történt

Előzmények