Népszerű az AVG ingyenes weboldal-ellenőrzője

Áprilisi kiadása óta több mint félmillióan töltötték le az otthoni felhasználók számára ingyenes AVG LinkScanner weboldal-ellenőrző szoftvert – jelentette be a terméket fejlesztő cseh IT-biztonsági cég.

A LinkScanner az internetes keresőkben találatként megjelenő linkeket valós időben ellenőrzi, ha a felhasználó rájuk kattint, és megvizsgálja, hogy biztonságosak-e vagy sem; a vizsgálat eredményéről a találatok melletti színes ikonok tájékoztatnak. Az ellenőrzés természetesen nemcsak a keresőkben működik, hanem minden esetben, amikor a böngészővel új oldalt nyitunk meg. „Az internetes bűnözők ma már annyira ügyesek, hogy még a hozzáértő szem sem veszi észre, ha egy weboldal személyes adatokat gyűjt vagy valamilyen támadó kódot dob a gépünkre. Megváltoztak a játékszabályok. Az AVG LinkScannert pontosan az ilyen webes malware-ek kiszúrására fejlesztettük ki, arra, hogy figyelmeztesse a felhasználókat a rosszindulatú oldalakra. Mindezt valós időben” – dicsérte a terméket Siobhan MacDermott, az AVG kommunikációs vezetője.

A LinkScanner technológiához a cég az Exploit Prevention Labs 2007. decemberi felvásárlásával jutott hozzá. A funkciót azóta beépítették az AVG vírusvédelmi termékcsomagjaiba, majd áprilisban önállóan is elérhetővé tették – ez a kiadás olyan számítógépekre is telepíthető, melyen az AVG riválisainak biztonsági szoftverei futnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AVG

Azóta történt

Előzmények