Letölthető az ingyenes AVG 9.0

AVG-logóAz AVG tegnap – a korábban közölt megjelenési ütemtervnek megfelelően – kiadta a tíz nappal ezelőtt piacra dobott AVG 9.0 vírusirtó ingyenes változatát. A cseh IT-biztonsági cég közleménye szerint az új vírusirtó 10-15 százalékkal gyorsabban indul, körülbelül ugyanennyivel kevesebb memóriát foglal le, és akár 50 százalékkal gyorsabban végez a rendszer átvizsgálásával, mint az elődje. Utóbbi elsősorban annak az új megoldásnak köszönhető, amely az első futáskor számba veszi a merevlemezen található fájlokat, és a biztonságosnak minősítetteket később már nem vizsgálja át újra – hacsak nem változtak az attribútumai. A motor a vírusdefiníciók mellett heurisztikát, cloudalapú védelmet és fehérlistákat is használ a fenyegetések kiszűrésére.

Az új verziókba a LinkScanner technológia továbbfejlesztett változatát építették be. Ez az internetes keresőkben találatként megjelenő hivatkozásokat valós időben ellenőrzi, ha a felhasználó rájuk kattint, és megvizsgálja, hogy biztonságosak-e vagy sem, netán adathalász oldalakról van-e szó; a vizsgálat eredményéről a találatok melletti színes ikonok tájékoztatnak. Az ellenőrzés természetesen nemcsak a keresőkben működik, hanem minden esetben, amikor a böngészővel új oldalt nyitunk meg.

Az AVG Anti-Virus Free Edition 9.0 letölthető Windows operációs rendszerekre – beleértve a Windows 7-et is – a gyártó weboldaláról. A telepítő egy körülbelül 70 MB méretű állomány.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AVG

Azóta történt

Előzmények