Megjelent a Norton Ghost új verziója

A Symantec kiadta a Windows XP és Vista operációs rendszereken futtatható Norton Save & Restore 2.0 és a Norton Ghost 12.0 verziókat. „Felmérésünk szerint a felhasználók 91 százaléka tárolja személyes adatait PC-n, azonban 43 százalékuk nem végez archiválást. A Norton Save and Restore jelenleg a leginkább felhasználó- és digitálistartalom-barát megoldás a piacon. Beállítási varázslóval, fejlett interfésszel és a rugalmas archiválási lehetőségekkel a felhasználók biztonságban tudhatják adataikat. A Norton Ghostot is megerősítettük a tapasztaltabb felhasználók igényeinek megfelelően, akik nagy teljesítményű, első osztályú megoldást szeretnének alkalmazni, magas szintű teljesítménnyel és konfigurációs lehetőségekkel” – magyarázta a két alkalmazás közti különbségeket Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója.

A kevésbé tapasztalt felhasználóknak szánt Norton Save & Restore-ral egyszerűen archiválhatók a számítógépeken tárolt dokumentumok, üzleti feljegyzések, prezentációk, fotók, zenei tartalmak, videók és egyéb tartalmak. Az új verzió továbbfejlesztett felhasználói interfészt és beállítási varázslót kínál, mely leegyszerűsíti a fájlok, mappák és a számítógép teljes egészének mentését és visszaállítását.

A program már lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók bizonyos típusú fájlokra és mappákra vonatkozóan határozzák meg az archiválási feladatokat. Egy otthoni munkaállomás esetében például a mentés alkalmazható csak a Word dokumentumokra és grafikus fájlokra. Ez a funkció különösen akkor hasznos, ha az archiválásra rendelkezésre álló hely korlátozott, illetve ha a felhasználó gyakran módosítja a fontos dokumentumokat, amelyeket folyamatosan védeni kell.

A Norton Ghost 12 új funkciói közé tartozik a távfelügyelet, a Google Desktop integrálása, valamint az ún. LightsOut Restore. Az alkalmazás része egy visszaállító lemez is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elindítsák a számítógépüket, vírusokat és merevlemezhibákat keressenek, és megkezdjék a visszaállítási folyamatot még abban az esetben is, ha az operációs rendszer nem indul el.

Azóta történt

Előzmények