Symantec-baki Kínában


Forrás: CRIENGLISH.com

A China Radio International (CRI) angol nyelvű honlapja tegnap tette közzé a hírt, hogy a Symantec Norton AntiVirus termékének egyik változata a kínai windowsokra olyan frissítést töltött le, melynek következtében a program úgynevezett „false positive” hibát vétett, vagyis az operációs rendszer fontos rendszerfájljait trójai vírusként ismerte fel.

A rendszerösszeomlás egyelőre csak néhány ezer (más hírek szerint talán csak ezer körüli) fogyasztót érint, de természetesen nagy volt a rémület, hiszen egy esetleges komoly hiba több millió kínai felhasználó gépét veszélyeztethetné.


Forrás: www.cisrt.org

A problémát Kuangcsouból jelezték először péntek délben, ahol a frissített adatbázissal történő újraindítás után a felhasználók a rettegett kék képernyővel találták magukat szemben, s a bajon a megismételt újraindítás sem segíthetett. A Symantec nagyon gyorsan reagált, elismerték, hogy az ő szoftverük a ludas, s a gond mihamarabbi megoldását ígérték.


Forrás: www.cisrt.org

A Windows XP SP2 egyszerűsített kínai nyelvű változatát használó, vírusvédelemként pedig a Symantec termékét telepítő felhasználók gépein a május 17-ei frissítés a netapi32.dll és a lsasrv.dll nevű fájlokat helyezte tévesen karanténba, ezért sem normál, sem a biztonsági üzemmódban nem lehetett a gépeket újraindítani. A tanácsok folyamatosan érkeztek a pórul járt felhasználók számára, leginkább a karanténba helyezett fájlok felmásolását ajánlották, ám mivel Kínában gyakorlatilag csak kalózváltozatokat használnak, visszaállító CD-vel szinte senki sem rendelkezik…

A legutóbbi híradások szerint a Symantec azóta kijavította a hibát.

Azóta történt

Előzmények