Okosan archivál a Symantec

A Symantec kiadta a vállalati tartalomarchiválásra szolgáló Enterprise Vault 7.0-s verzióját. A szoftver – a cég közleménye szerint – költséghatékonyan archiválja a levelezést és más dokumentumokat, a megőrzési és megfelelési előírások szerint kezeli őket, illetve támogatást nyújt az e-felderítéshez és a tudásmenedzsmenthez.

Az Enterprise Strategy Group (ESG) elemzőcég szerint a szervezetek 7000 petabájtnyi adatot archiválnak majd az elkövetkezendő években, ami komoly munkát ad majd az IT-szakemberek számára. Az ESG arra is felhívja a figyelmet, hogy az eddigi esetekben az elektronikus felderítéssel szembekerült vállalkozások 77 százalékának e-maileket is be kellett mutatnia.

Mivel nem minden információ keletkezik ugyanolyan módon, a szervezeteknek az információ értéke alapján kell menedzselniük és megőrizniük azt. Miközben egyes tartalmakat évekig kell őrizni – ilyenek például a megrendelések és szerződések –, más adatokat – ilyenek a személyes e-mailek vagy hírlevelek – sokkal hamarabb meg lehet semmisíteni. A hatékony információmenedzsment megköveteli az adatok megfelelő kategóriákba való sorolását, valamint az azokra a kategóriákra vonatkozó szabályok betartását. A Symantec Enterprise Vault 7.0 ezeknek a feladatoknak az elvégzésére alkalmas.

A Symantec Enterprise Vault legújabb verziója már megvásárolható a szoftvercég viszonteladóinál.

Azóta történt

Előzmények