McAfee: ennyi volt

Az Intel vezetője, Brian Krzanich tegnap, a Las Vegas-i CES (International Consumer Electronics Show) szakkiállításon jelentette be, hogy a 2010 óta a tulajdonukban lévő, közel nyolc milliárd dollárért megvásárolt biztonsági cég szoftvereinek márkanevét megváltoztatják, és a jövőben a termékek Intel Security néven futnak tovább.

Jelenleg csak egy körülbelül egy év alatt levezénylendő névváltoztatásról van szó, a szoftverek maradnak ugyanazok, ahogy a széles körben ismert vörös pajzsos logó is. A cégvezető azt is közölte, hogy a biztonsági csomag mobilos verzióinak egyes elemei ingyenesen használhatóak lesznek az iOS-t és az Androidot futtató eszközökön. Krzanich arról nem kívánt nyilatkozni, hogy pontosan mely programoknál történik meg a brandváltás, illetve arról sem, hogy melyek lesznek az ingyenes komponensek, a részletekről későbbre ígérte a tájékoztatást.

A McAfee-t az informatikai ipar egyik ikonikus alakja, John McAfee alapította 1987-ben, és 1994-ig vett részt a cég munkájában. Habár a termékeik legendássá és széles körben használtakká váltak, az ezredforduló környékén megtorpant a fejlődés, mind kínálatban, mind minőségben lemaradtak az egyre dinamikusabban terjeszkedő – gyakran ingyenes megoldásokat kínáló – versenytársakkal szemben.

McAfee
Forrás: BBC

Emellett a névváltoztatást az is motiválhatta, hogy a hajdani cégalapító meglehetősen szokatlan életmódot folytat, excentrikus viselkedése, ügyei – pl. a tavalyi belize-i eset – a konzervatívabb üzletemberek szerint nem tesznek jót egy, a neve alatt futó terméknek.

Azóta történt

  • Az Intel bezárja AppUp alkalmazásboltját

    Márciusban leáll az Intel 2010-ben elindított alkalmazásboltja. A másolásvédelmi szerverek egy év haladékot kapnak, és a vállalat igény szerint visszatéríti az eddig megvásárolt programok árát.

  • Visszatér a McAfee

    Az Intel Security termékek mostantól McAfee néven, önálló cégben fejlesztve jelennek meg. A híres márka hat év után újra a piacon.

Előzmények