Visszatér a McAfee

Az Intel Security termékek mostantól McAfee néven, önálló cégben fejlesztve jelennek meg. A híres márka hat év után újra a piacon.

Az Intel 2011-ben vásárolta fel a McAfee-t, majd pár évvel később el is engedte a jól bejáratott márkát, a védelmi szoftvertermékeket Intel Security név alatt dobták piacra. Az elmúlt évek során bebizonyosodott, ez a döntés nem tartozott a legjobbak közé, ezért most újraélesztik a brandet.

Hirdetés

Az Intel Security mostantól tehát McAfee néven működik tovább önálló üzletként, bár a befektetések továbbra is érkeznek az Inteltől. Az események előzménye, hogy tavaly a chipgyártó bejelentette, a TPG befektetési társaságnak adja el a biztonsági vállalat jelentős tulajdoni hányadát.

Az Intel 49 százalékos tulajdont megtart, az alelnök és ügyvezető igazgató Chris Young pedig az új McAfee vezérigazgatója lesz. A várakozások szerint az új felállás jobb piaci fókuszt, új működési és technológiai befektetéseket hoz majd, illetve nagyobb teret biztosít a kiberbiztonsági piacon a növekedésre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

  • Az Intel hibakeresője a hackerek szolgálatában

    Egyszerűbbé tették a használatát, amivel nem csak a szerelőknek, hanem a támadóknak is sokat segítettek. Speciális felszerelés nélkül, észrevétlenül tevékenykedhetnek.