Visszatér a McAfee

Az Intel Security termékek mostantól McAfee néven, önálló cégben fejlesztve jelennek meg. A híres márka hat év után újra a piacon.

Az Intel 2011-ben vásárolta fel a McAfee-t, majd pár évvel később el is engedte a jól bejáratott márkát, a védelmi szoftvertermékeket Intel Security név alatt dobták piacra. Az elmúlt évek során bebizonyosodott, ez a döntés nem tartozott a legjobbak közé, ezért most újraélesztik a brandet.

Az Intel Security mostantól tehát McAfee néven működik tovább önálló üzletként, bár a befektetések továbbra is érkeznek az Inteltől. Az események előzménye, hogy tavaly a chipgyártó bejelentette, a TPG befektetési társaságnak adja el a biztonsági vállalat jelentős tulajdoni hányadát.

Az Intel 49 százalékos tulajdont megtart, az alelnök és ügyvezető igazgató Chris Young pedig az új McAfee vezérigazgatója lesz. A várakozások szerint az új felállás jobb piaci fókuszt, új működési és technológiai befektetéseket hoz majd, illetve nagyobb teret biztosít a kiberbiztonsági piacon a növekedésre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

  • A szövegszerkesztőn keresztül veszik át a hatalmat a hackerek

    A Microsoft Office legfrissebb verziói is érintettek abban a biztonsági incidensben, aminek segítségével teljesen átvehető az irányítás az áldozat gépe felett.

  • Lelőtte szokásos évi fejlesztői konferenciáját az Intel

    Az Intel Developer Forum már nem szolgálja ki megfelelően az igényeket, a vállalat az utóbbi években irányt váltott, ehhez pedig más típusú események kellenek.

  • Sebezhetőek az inteles nagyvállalati gépek

    Az incidens egészen a Nehalem mikroarchitektúra megjelenéséig, 2008-ig nyúlik vissza. Aktuális processzorok is érintettek

  • 1945. szeptember 18.

    Az angliai Clinderfordban megszületett John McAfee programozó, üzletember és „fenegyerek”. A tehetséges informatikus nagyon korán felismerte az akkor még újnak számító számítógépes vírusok jelentőségét, és 1987-ben megalapította a McAfee Associates vírusvédelmi céget, mely milliomossá tette. A 90-es években eladta vállalkozását, 2021-es haláláig celebként élt.

Előzmények

  • Az Intel hibakeresője a hackerek szolgálatában

    Egyszerűbbé tették a használatát, amivel nem csak a szerelőknek, hanem a támadóknak is sokat segítettek. Speciális felszerelés nélkül, észrevétlenül tevékenykedhetnek.