Az Intel bezárja AppUp alkalmazásboltját

Március 11-én bezár az Intel alkalmazásboltja, a néhány éve megnyitott AppUp. A bolt neve a mai napig ismeretlenül cseng a legtöbb embernek, főleg azért, mert a vállalat az atomos eszközökre fókuszált vele, és a rajta kínált alkalmazások csak Windowsra és a megboldogult MeeGo mobil operációs rendszerre voltak elérhetőek. Időközben azonban főleg az ARM processzoros tabletek térnyerésének és ezzel párhuzamosan az atomos netbookok eltűnésének köszönhetően a hardverspecifikus szoftverbolt értelmét vesztette, és ezt az Intel ezt belátva úgy döntött, hogy nincs értelme tovább üzemeltetni az AppUpot.

Az Intel által összeállított GY.I.K. szerint az angol nyelvű e-mailes vevőszolgálat 2014. június 15-ig lesz elérhető, és azok az alkalmazások, melyek a beépített másolásvédelem miatt használják a másolásvédelmi szervereket, módosítás nélkül csak 2015. május 15-ig fognak működni. A cég felhívja rá a figyelmet, hogy a termékkulccsal védett programok esetében ezeket a kódokat mindenképpen mentsék ki a felhasználók, mert a bolt bezárása után azokat nem fogják tudni újraküldeni. Az automata frissítés (vagy értesítés a frissítés elérhetőségéről) szintén megszűnik, valamint frissíteni kell majd az AppUp kliensprogramját, hogy a már telepített alkalmazások továbbra is hiba nélkül fussanak.

Az alkalmazásbolt sikertelenségét jól mutatja, hogy az Intel teljes pénzvisszatérítést vállal az összes eddig megvásárolt alkalmazásra, amit ezen az oldalon lehet igényelni 2014. december 19-ig.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények