Már Magyarországon is üzemel a HP tintasugaras fotólaborja

A HP a mai nappal Magyarországon is bemutatta a professzionális kiskereskedelmi fénykép előhívó berendezését, a HP Retail Photo Solutions-t, melyet elsőként a Media Markt és Saturn áruházak vásárlói vehetnek igénybe.

Az ilyen fotokioszkok a hasonló célt szolgáló, de fotokémiai elven működő rendszerekhez viszonyítva általában költséghatékonyabb és időtakarékosabb megoldást kínálnak, emellett rendszerint fejlettebb kreatív eszközöket adnak a vásárlók kezébe a fényképek manipulálásához. A digitális előhívók ráadásul jóval kevésbé terhelik a környezetet, hiszen a fotók kinyomtatásához ez esetben semmilyen vegyszerre, kemikáliára nincsen szükség.

A HP Photosmart PE1000 Express Station jelenleg az egyetlen Magyarországon működő, tintasugaras technológiára épülő önkiszolgáló fotóelőhívó rendszer. Az expressz előhívó egyszerűen használható kezelőfelületének köszönhetően a vásárló saját maga, eladói segítség nélkül készíthet digitális fotóiból papírképet.

A rendszer gyorsaságát jól érzékelteti, hogy a fotokémiai megoldások több perces előhívási idejéhez viszonyítva itt az első nyomat elkészítéséhez elég 25 másodperc, ezt követően 5-5 másodpercre van szükség a további képek nyomtatásához, ami összesen 700 nyomat/óra sebességet jelent. A fotók színtartósságát a HP 200 évig garantálja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények