Bővíti szoftverfejlesztő részlegét a Lufthansa Systems Hungária Szegeden

Újabb lehetőség magyar informatikusok számára.

Az MTI-nek átadott közlemény szerint Java- és JavaScript-fejlesztők, tesztelők és adatmérnökök felvételét tervezi az idén megnyílt szegedi irodájába a Lufthansa Systems Hungária, az ott dolgozó szakemberek létszámát a jelenlegi 17-ről legalább 30 főre emelve.

Fritz Zsombor, a részleg vezetője kifejtette, hogy munkatársaival fél év alatt számos termék fejlesztéséhez csatlakoztak, amelyek több megrendelőt, köztük nagy légitársaságokat is érintenek. A szakember pozitívumként említette, hogy a járványhelyzet miatt sem kellett változtatniuk eredeti növekedési terveiken.

A Lufthansa Systems Hungária Kft. a Szegedi Tudományegyetemmel és a helyi partnereivel tavaly elindított együttműködését is folytatja. Az alkalmazott és ipari kutatási kooperáció eredményeit termékfejlesztéshez és már létező megoldások tökéletesítéséhez is felhasználják, miközben az egyetemen diplomát szerző fiatal szakemberek utánpótlást jelenthetnek a vállalatnak.

A cég jelenleg mintegy 450 informatikai szakembert foglalkoztat Magyarországon budapesti és szegedi irodáiban, akik több mint háromszáz légitársaság számára fejlesztenek, tesztelnek és üzemeltetnek olyan informatikai alkalmazásokat, amelyek biztonságos és hatékony repülőgép-üzemeltetést tesznek lehetővé. E szoftverek közé tartoznak a légi és földi személyzet, valamint a légiforgalmi irányítók által használt alkalmazások, továbbá a repülőjegy-értékesítés teljes folyamatát végigkísérő digitális megoldások.

A Lufthansa Systems Hungária Kft. 1995-ben alakult a Lufthansa-vállalatcsoporthoz tartozó Lufthansa Systems első nemzetközi leányvállalataként. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint tavaly a Lufthansa Systems Hungária Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 8,31 milliárd forint volt, több mint 22 százalékkal meghaladva a 2018-as 6,769 milliárdot. A vállalkozás tavalyi adózott eredménye 328 millió forint volt, a 2018-as 267 millió forint.

Azóta történt

Előzmények