Hirdetés

Szoftverfejlesztő részleget hoz létre a Lufthansa Systems Hungária Szegeden

Távlatosan gondolkodnak, évente bővíteni kívánják az irodában foglalkoztatottak létszámát.

A légi közlekedéshez nélkülözhetetlen szoftvereket fejlesztő és tesztelő részleget hoz létre a Lufthansa Systems Hungária Kft. Szegeden – tájékoztatta a cég az MTI-t.

A közlemény szerint az informatikai vállalat 10-15 fővel indítja el szegedi egységét, és a tervek szerint évente 15-20 fővel bővül az iroda létszáma.

Jövőre lesz huszonöt éve, hogy a Lufthansa Systems Magyarországon létrehozta első külföldi leányvállalatát. A cég tájékoztatása szerint a jól képzett informatikai szakembereknek és a kiváló informatikai felsőoktatásnak köszönhetően Magyarország meghatározó szerepet játszik a vállalat stratégiájában.

Szegedre a földrajzi elhelyezkedése mellett azért is esett a választás, mert a város egyetemén kiváló az informatikusképzés, a Lufthansa Systems Hungária a közelmúltban kutatás-fejlesztési együttműködést is kötött az egyetem informatikai karával.

A cég jelenleg mintegy 450 informatikai szakembert foglalkoztat Budapesten, akik több mint háromszáz légitársaság számára fejlesztenek, tesztelnek és üzemeltetnek olyan informatikai alkalmazásokat, amelyek biztonságos és hatékony repülőgép-üzemeltetést tesznek lehetővé. Ezen szoftverek közé tartoznak a légi és földi személyzet, valamint a légiforgalmi irányítók által használt alkalmazások, valamint a repülőjegy-értékesítés teljes folyamatát végigkísérő digitális megoldások. A vállalat szegedi részlegén dolgozó szakemberek – köztük Java- és frontend-fejlesztők, valamint data engineerek – e termékek fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak majd.

A Lufthansa Systems Hungária Kft. Magyarországon jelenleg több mint 450 magasan képzett szakembert foglalkoztat.A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint tavaly a vállalkozás értékesítésből származó nettó árbevétele 6,769 milliárd forint volt, több mint 27 százalékkal meghaladva a 2017-es 5,318 milliárd értéket. A kft. tavalyi adózott eredménye 267 millió forint volt, szemben a 2017-es 229 millió forinttal.

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények