Debrecenben nyitott regionális központot a 4iG

Szeged és Székesfehérvár után egy újabb megyeszékhelyen jelent meg a magyar IT-vállalat.

A vállalat a sajtótájékoztatóval párhuzamosan közleményt is kiadott: Debrecenben nyitotta meg legújabb régiós központját a 4iG Nyrt., amellyel a társaság célja, hogy az észak-magyarországi gazdasági övezetben működő partnerei számára közvetlenebb és testre szabottabb szolgáltatásokat nyújtson.

Hozzáteszik, hogy az iroda létesítése az informatikai vállalat növekedési terveit is szolgálja: új ügyfelek és a magasan képzett munkaerő megszólítása mellett a társaság fontosnak tartja, hogy az informatikai képzésben, illetve K+F tevékenyégben élenjáró és a térségben működő egyetemekkel, illetve oktatási intézményekkel szorosabb kapcsolatot alakítson ki. Ezt írják: „A több mint 650 főt foglalkoztató és 25. jubileumát ünneplő informatikai vállalat legújabb debreceni irodája mellett Szegeden és Székesfehérváron is működtet kereskedelmi és üzletfejlesztési funkciókat együttesen szolgáló központot.”

A vállalat 20 fővel kezdi meg működését a megyeszékhelyen, de már rövid időn belül 80-100 főre kívánja bővíteni az új központjában dolgozó munkatársai létszámát. A megnyitón Linczényi Aladin, a társaság általános vezérigazgató-helyettese azt hangsúlyozta, hogy a vállalat azért döntött Debrecen mellett, mert a megyeszékhely a régió ipari- és digitális fejlődésének motorja, emellett a város kiváló háttérfeltételeket biztosít az ide költöző nagyvállalatok számára.

„Magyar informatikai nagyvállalatként társaságunk jelentős szakmai szerepet vállal a digitális gazdaság felépítésében, amelyhez fontos partnerkapcsolatokat ápolunk itt Debrecenben, illetve az észak-magyarországi gazdasági övezetben. Új központunk létrehozásakor azért is esett a választásunk Debrecenre, mert a megyeszékhely és a régió teremtette vonzó környezet, a régió gazdaság fejlődése és oktatási háttere minden szükséges feltételt biztosít régiós növekedési terveinkhez.” mondta a megnyitó ünnepségen a vállalat általános vezérigazgató-helyettese.

Debrecen képviseletében dr. Barcsa Lajos alpolgármester köszöntötte a nyitóünnepség vendégeit. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy „Nagyon sok ponton találkoznak a 4iG elképzelései Debrecen város céljaival. Fő célunk az, hogy városunkban minél több magas hozzáadott értéket képviselő munkahelyet teremtsünk. Az elmúlt években egyre jelentősebb szerepet kapott nálunk az informatika, melyet a többi ágazatnál kevésbé érintett hátrányosan a járvány időszaka. Ez azt mutatja, hogy az ilyen típusú beruházásokkal válságtűrőbbé válik a debreceni gazdaság. Ez volt a célunk, s az eszközünk ehhez a Debrecen 2030 program, mely garantálja azt, hogy az elkövetkezendő évtizedben minőségben és mennyiségben is egyre több tehetséget fog kinevelni szakképzési rendszerünk és a Debreceni Egyetem. Bízunk abban: a debreceni tehetségek be fogják bizonyítani, hogy a befektetők és a város ambiciózus céljait valóra tudják váltani.”

Azóta történt

Előzmények