Kiléphet a mobilpiacról az LG

Az LG ügyvezetője arról értesítette a dolgozókat, hogy minden lehetőséget számba vesznek a nehézségek megoldására, a mobilpiacról való távozást is.

Bár az LG a legtöbb szektorban szárnyalt az utóbbi években, a mobilpiacon valamiért sosem tudott slágerré válni egyik készülékével sem.

Az elmúlt 5 év során nagyjából 4,5 milliárd dolláros veszteséget termelt az okostelefonokra szakosodott divízió, emiatt pedig azt fontolgatja az LG, hogy idén kilép a mobilpiacról. Kwon Bong-seok ügyvezető maga értesítette egy belső üzenet formájában a vállalat dolgozóit arról, hogy nagy változások jönnek a mobilos ágazatnál, és minden lehetőséget számba vesznek.

Az LG ügyvezetője a The Korea Herald számára elmondta, hogy a globális piacon egyre kiélezettebb a harc a mobilos mezőnyben, és eljött az ideje, hogy az LG döntsön, és megtegye a legjobb választást. Állítása szerint a vállalat minden lehetséges lépést megfontol, többek között a mobilos ágazat eladását, kicsinyítését és a mobilpiacról való kilépést is.

Az LG ezúttal külön megerősítette, hogy a jelentések és a belső levelezés mind igazak. Azt is hozzátették, hogy egyelőre semmiről nem született végleges döntés. Szeretnének azonban mindent megtenni azért, hogy megoldást találjanak a 2021-es mobilpiaci kihívásokra.

A dél-koreai The Elec egyébként pletykaként már korábban előállt azzal, hogy az LG kiléphet a mobilpiacról. Akkor még az LG alaptalannak és hamisnak nevezte ezeket az állításokat. Nem is olyan régen pedig lenyűgöző formátumokat ígért a felhasználók visszaszerzése és a nyereség növelése érdekében, miután a G7, V40, G8 és V50 készülékeivel nem tudott labdába rúgni a Samsung és a Huawei mellett. Végül azonban a Velvetet és a Winget sem fogadta jól a piac, és valószínűleg ha meg is jelenik a riválisoktól eltérő utat választó Rollable, az emlegetett nagyon magas ár mellett nem lesz tömegtermék a feltekerhető mobil sem.

Frissítés: az LG ügye egyre bonyolultabbnak tűnik. Ken Hong, az LG globális kommunikációs igazgatója újfent hangsúlyozta, hogy semmiről nem döntöttek még, a további kommentár pedig csak spekuláció lenne. Ezzel utalt rá, hogy bár minden lehetőséget megvizsgálnak, azért túlzóak azok a jelentések, amelyek máris úgy fogalmaznak, hogy a vállalat kilép a mobilpiacról (több helyen már-már tényként kezelték ezt). Az elemzőket és a befektetőket mindenesetre alaposan felkavarták ezek a hírek, az LG részvény-árfolyama két nap alatt nagyjából 25 százalékkal emelkedett, számolt be róla a Nikkei.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények