Letölthető a legújabb Skype-frissítés


A Skype megjelentette szolgáltatásának legújabb, 3.1-es verzióját, mely két új elemet, a SkypeFindot és a Skype Prime béta-verzióját tartalmazza.

A SkypeFind egy, a felhasználók által szerkesztett „kalauz”, melynek keretében mindenki hozzáadhatja a lakóhelye közelében található éttermet, szállodát, virágboltot stb. az adatbázishoz, s a közösségi alapú turistakalauzok mintájára minősítheti is őket, illetve rövid leírást adhat róluk. A SkypeFind béta-verzióját a vállalat három héttel ezelőtt indította el, azóta több mint 4500 hely került fel a listára, de a Skype vezetői szerint (akik a Forrester Research elemzéseire támaszkodnak) év végéig feltehetően az egymilliót is eléri majd az értékelt vállalkozások száma. Sten Tamkivi, a Skype e-kereskedelemért felelős általános igazgatója úgy véli, a SkypeFind még közelebb hozza majd egymáshoz a felhasználókat, s tapasztalataik (valamint a Forrester Research jelentése) azt mutatják, hogy az emberek nagy kedvvel osztják meg ismereteiket a világhálón egymással. Ezek után nem kell egy utazásra útikalauzt vinni, elég a Skype-ra bejelentkezni, ha valaki egy jó éttermet keres egy idegen városban.


A Skype Prime üzleti szolgáltatás, melynek révén a felhasználók emelt díjas beszélgetéseket ajánlhatnak fel, ha olyan információkat kínálnak másoknak, melyeket csak bizonyos térítésért osztanak meg az érdeklődőkkel. Tehát ha valaki asztrológiai vagy pénzügyi tanácsokat kíván pénzért árulni, a Skype Prime segítségével könnyedén megteheti – kommentálta szolgáltatásukat Tamkivi.

Azóta történt

Előzmények