Skype-ot használnak egy magyar kereskedelmi rádióban

Hirdetés

2007 januárja fontos változást hozott Csongrádban a kereskedelmi rádiózásban, hiszen a megye legnagyobb kereskedelmi rádiója, a Rádió Plusz már Skype-on is fogadja hallgatóinak hívását.

„A Skype internetes alkalmazás adásrendszerünkbe illesztését a VoIP-alapú kommunikáció lakosságban is tapasztalható széles elterjedése indokolta” – nyilatkozta Molnár Balázs, a rádió műszaki vezetője. „A program kiválasztásakor azt is figyelembe kellett vennünk, hogy lehetőleg ingyenes, így könnyen beszerezhető legyen, illetve, hogy számtalan kiegészítővel rendelkezzen, ami még inkább felhasználóbaráttá teszi. Számtalan hardver készült a Skype-hoz, a telefonkészüléktől a számítógép alapvető perifériájáig, nem is beszélve a mobiltelefonos és PDA-s alkalmazásokról. Az internetes telefonhívások fogadásának fő oka azonban az volt, hogy hónapról hónapra csökkent a vezetékes telefonon érkező hívásaink száma, míg az sms-ek, az mms-ek valamit az e-mailek ezzel párhuzamosan emelkedtek, s az internet-előfizetések számának növekedése is ennek kipróbálására késztetett minket. A tapasztalatok igen bíztatóak. Napról napra több Skype-hívás érkezik, főként a kívánságműsorok ideje alatt. Az sem utolsó szempont, hogy ezek hangminősége sokkal jobb, még az otthoni PC-ken található alacsony árfekvésű mikrofonokkal is, mint a telefonvonalas hívásoké.”


A Rádió Plusz októberben csatlakozott a kaposvári N-Joy Médiacsoporthoz, így többek között az új technikai megoldások kifejlesztésében is tudatos és összehangolt csapatmunka folyik a tagrádiók között. A tesztidőszak eredményeit kiértékelve elképzelhető, hogy a csoport többi tagja is csatlakozik az újfajta kommunikációs csatorna alkalmazóihoz.

„Üzleti partnereink a Rádió Plusz másfél évvel ezelőtti indulása óta figyelemmel kísérik munkánkat, és elismerően nyilatkoznak az új technológiák iránti nyitottságunkról. Ez terveink szerint hosszabb távon akár hallgatottsági mutatóinkban is megmutatkozik majd, mivel most egy ingyenes és egyre könnyebben hozzáférhető eszközről van szó” – ismertette a technikai megoldással kapcsolatos nézeteit Pajor Endre, a Rádió Plusz kereskedelmi igazgatója.

Azóta történt

Előzmények