Csökkentette magyarországi percdíjait a Skype

A rendkívül népszerű internetes VoIP- és chatklienst fejlesztő Skype tegnap bejelentette, hogy – az Észak-Amerikában egy hónapja működő modell mintájára – Skype Pro néven Európában is bevezeti átalánydíjas előfizetési csomagját. Ebben fix havi díjért – melynek összege 2 euró (körülbelül 500 forint) lesz – percdíj nélkül, csupán hívásonkénti 3,9 eurócentes (9,75 forintos) kapcsolási díjért lehet hívni országon belüli vezetékes számokat. Az előfizetők emellett ingyenes hangpostát, továbbá kedvezményeket is kapnak az egyéb extra szolgáltatások – például SkypeIn, csengőhangok – díjaiból.

Az USA-ban és Kanadában december óta érhető el a hasonló, de éves díjjal működő ún. korlátlan hívásos előfizetés. Ott azonban sem percdíjat, sem kapcsolási díjat nem kell fizetnie az ügyfeleknek. Az eBay tulajdonában lévő vállalat elárulta, hogy Észak-Amerikában azért döntöttek az éves előfizetési díj mellett, mert ott a technikai okok miatt nehezen lett volna megoldható a havonta terhelt hitelkártyák adatainak tárolása.

A Skype Pro egyelőre több európai országban – sajnos köztük van Magyarország is – nem érhető el. Kezdetben csupán a nyugat-európai, lengyel és szlovén – valamint néhány ázsiai és dél-amerikai országban élő – felhasználók fizethetnek elő a havidíjas szolgáltatásra.

Mi, magyar felhasználók csupán azzal vigasztalódhatunk, hogy hazánk is bekerült azon országok közé, amelyek vezetékes percdíjait tegnaptól egységesen nettó 1,7 eurócentre (nagyjából 4 forint 25 fillérre) csökkentették. Magyarország mellett Csehországra, Izraelre, Luxemburgra, Malajziára, Puerto Ricóra, valamint az USA Alaszka és Hawaii államaira és Guam tengerentúli területére terjed ki a díjcsökkentés hatálya.

  • Kapcsolódó cégek:
  • eBay

Azóta történt

Előzmények