A Lenovo szárnyal a régiónkban

Az IDC legújabb előzetes eredményei azt mutatják, hogy a Lenovo már a második helyen áll az EMEA régió PC-piacán 11,1 százalékos részesedéssel – hivatkozott a kutatásra mai közleményében a cég. A helyezés a cég növekedésének és Oroszországban, Németországban, Dániában és Libanonban elért sikerének köszönhető, amely országokban a vállalat jelenleg már az első helyen áll.

A jelenlegi EMEA-elnök, Gianfranco Lanci 2012 áprilisában foglalta el pozícióját, és akkor azt mondta, hogy 2013-ra a Lenovo egyike lesz a három legnagyobb PC-vállalatnak a régióban. Akkor a Lenovo az ötödik helyen állt a piaci szereplők rangsorában, viszont dinamikusan növekszik: a 41,7 százalékos éves szintű növekedésével jelentősen lehagyta a piacot, amely 1,63 százalékkal esett vissza.

Az eredményeket kommentálva a régiós vezető elmondta, hogy kiválóak, de nem állnak meg itt, mivel a Lenovo ambíciói túlmutatnak a PC-ken a PC+ irányába, a tabletek és okostelefonok felé. Az elmúlt évben azzal a céllal mutatták be Oroszországban okostelefonjaikat, hogy három éven belül az 5 legnagyobb piaci szereplő egyikévé váljanak.

A vállalati közlemény szerint az EMEA régió teljesítménye nagy mértékben hozzájárult az elmúlt három évben ahhoz, hogy a leggyorsabban növekvő PC-gyártóvá váljanak a világ vezető gyártói között.

Azóta történt

Előzmények