Lemondott az Adobe vezérigazgatója

Bruce Chizen

December 1-jei hatállyal új vezérigazgatója lesz az Adobe Systemsnek. Bruce Chizen hivatalban lévő vezér tegnap jelentette be, hogy visszavonul, és vezetői székét Shantanu Narayen elnöknek és operatív vezérigazgatónak adja át.

Az 52 éves Chizen a váltást követően egy évig még félállásban tanácsadóként segíti a szoftvercég munkáját, és tavaszig tagja marad az igazgatótanácsnak is. A távozó vezér 14 évvel ezelőtt került az Adobe-hoz, és hét – üzletileg is sikeres – éven át vezette a vállalatot. Most azért mond le, hogy egy szusszanásnyi szünetet tartson – nyilatkozta az AP hírügynökségnek. „Életemben először van alkalmam arra, hogy hátralépjek és kitaláljam: mit szeretnénk csinálni az életem hátralévő részében. Bármennyire is rajongok az Adobe termékeiért és dolgozóiért, nem akarom, hogy 55 éves koromban arra eszméljek: »Haló! De jó lett volna mást is csinálni«. A vezérigazgatói szerep minden energiámat leköti” – fogalmazott.

Utódja, Narayen – aki megtartja elnöki címét, és az igazgatótanács tagjává is válik – 1998-ban érkezett a céghez. Egy évvel később vezető alelnökké, majd 2005 januárjában elnökké és operatív vezetővé nevezték ki.

Legutóbbi, harmadik pénzügyi negyedévét az Adobe 851,7 millió dolláros rekordforgalommal és 205,2 millió dolláros nettó nyereséggel zárta. A profit az egy évvel korábbi adatokhoz képest több mint kétszeresére nőtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények