A Kürt Zrt. vezetője lett 2007 legjobb magyar főnöke


Kmetty József

A Menedzsment Fórum internetes gazdasági portál által kiírt szavazásos versenyen Kmetty József, a Kürt Zrt. vezérigazgatója lett a 2007-es év legjobb főnöke. Az olvasók és a szakmai zsűri egyaránt a legtöbb szavazatot adták a professzionális adatmentési technológiájáról és információbiztonsági szolgáltatásairól világszinten elismert Kürt Zrt. vezetőjének. Kmetty József január 26-án veheti át a díjat a Menedzserek Országos Szövetsége által szervezett XIV. Menedzserbálon a Budapest Marriott Hotelben.

A legjobb főnök címre 100 pályázót jelöltek, akik közül a szakmai zsűri elbírálását követően tízen kerültek be a döntőbe, s rájuk a Menedzsment Fórum portálján lehetett szavazni január 10. és 24. között.

A Kürt vezérigazgatója 1991-ben került az információbiztonságban és adatmentésben kiemelkedő vállalatcsoporthoz, ahol igen rövid idő alatt jelentős karriert futott be. A műszaki végzettségű, ambiciózus és felkészült szakember hamarosan a cég menedzsmentjének tagja lett. 1998-tól az időközben részvénytársasággá alakult Kürt kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be, majd 2004 októberében kinevezték vezérigazgatónak. Kmetty József szellemi atyja és egyik kidolgozója volt a Kürt információbiztonsági portfoliójának, amely azóta a vállalat valaha volt legsikeresebb üzletágává vált. Szintén a vezérigazgató nevéhez fűződik a stratégiai tanácsadás bevezetése a cégnél és az ő irányítása alatt vált a Kürt nemzetközi vállalatcsoporttá.

A szavazás végeredményének megismerése után az első helyezett a következőképpen nyilatkozott: „Nagyon jólesett, hogy az olvasók és a zsűri is mellettem voksoltak. Külön örülök a kollegáim ajánlásának, mert többségükkel évek óta együtt dolgozunk a Kürtért és a véleményük sokat jelent nekem. Ez a díj visszaigazolása annak, hogy emberileg és vezetőként is elfogadtak és a munkámban, illetve vezetési módszeremben is jó úton járok.”

Azóta történt

Előzmények