Kuvaitban is sikeres a Kürt

A Kürt Zrt. tavaly elnyerte a 42 millió ügyfelet kiszolgáló, 6 milliárd dolláros árbevételű Zain telekommunikációs csoport kuvaiti leányvállalatának információbiztonsági átvilágítására szóló megbízást, melynek megszerzéséért a világ legnagyobb biztonsági szolgáltatóival versengett. A projekt 2 hónapig tartott és ez év februárjában zárult. A magyar szakembergárda – köztük hackerek – a távközlési vállalat információbiztonságát tette próbára. Először Magyarországról dolgoztak, majd Kuvaitban folytatták a legális hackelést, a humán hackelést, valamint a szabványi megfelelőség felülvizsgálatát. Feltárták a Zain rendszerében a biztonsági réseket, és valós, azonnali sérülékenységi elhárítást végeztek, majd megoldási akciótervet készítettek a biztonsági hiányosságok kiküszöbölésére.

„Hatalmas siker, amit Kuvaitban elértünk, hiszen a megbízónk évek óta komoly költségvetéssel és jól képzett szakemberekkel igyekszik biztonságát a lehető legmagasabb szinten tartani. A tudásunk élő bizonyítéka, hogy a legnagyobb nemzetközi versenytársaink kitartó munkával felépített rendszerei felett viszonylag rövid idő alatt teljesen át tudtuk venni az irányítást, és a feltárt biztonsági réseket megszüntettük” – büszkélkedett Zsilinszky Sándor, a Kürt Információmenedzsment Megoldások üzletágának vezetője.

A Zain elégedett volt a magyar cég munkájával, olyannyira, hogy heteken belül megszülethet a megállapodás a projekt folytatásáról, azaz a Zain teljes körű biztonsági felkészítéséről és felügyeletéről, valamint a Kürt egyéb szolgáltatásainak megrendeléséről – közölte a társaság.

Azóta történt

  • Ügyesek a magyar hackerek

    Veszélyes adathalász módszert mutatott be az Ördöglakat elnevezésű online biztonságtechnikai játék egyik résztvevője. Konferenciatéma lesz.

  • Biztonságról blogol a Kürt

    Nemcsak a szakmához, hanem általában a számítógép-felhasználókhoz akar szólni a biztonsag-blog.hu.

  • Megalakult a KÜRT Akadémia

    A magyar információbiztonság egyik vezető cége, a KÜRT Zrt. oktatási feladatokat vállalt fel.

  • Adatvesztési biztosítást kínál a Kürt

    Magánszemélyeknek és kisvállalkozásoknak szóló ajánlatokkal újított az adatmentésben utazó IT-biztonsági cég.

Előzmények