Digitális eszközökkel segíti a leginkább rászorulók oktatását a Huawei

Ötven okoseszközt adományozott a Huawei Technologies Hungary halmozottan hátrányos helyzetű családok iskoláskorú gyermekeinek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által indított Digitális Összefogás akció keretében, a Digitális Jólét Program (DJP) koordinálásával a Huawei Technologies Hungary ötven készüléket ajánlott fel az Ózdon tevékenykedő Van helyed! Alapítványnak.

Hirdetés

Ez a szervezet többek közt két évtizede segíti a 7 és 20 év közötti – jelenleg 89 – mélyszegénységben élő tanuló iskolai integrációját és tanulmányi haladását, illetve újabban már magzati kortól kezdve, a kismamák bevonásával támogatja a hátrányos helyzetű helyiek társadalmi integrációját. Összesen 53 család 316 családtagját támogatják különböző módokon. A diákokat és családjaikat sokféleképp, olykor gyógyszerrel, buszjeggyel, élelmiszerrel is segítik, hogy megmaradjanak az iskolarendszerben és szakmát szerezhessenek.

Számos családban egyetlen mobiltelefon vagy egyéb informatikai eszköz sincsen, ezért az alapítvány által támogatott gyerekek, fiatalok eddig nem, vagy csak korlátozottan tudtak becsatlakozni az online oktatásba – írják a hivatalos közleményben. A Huawei felajánlásának köszönhetően a diákok így nem esnek ki a tanulásból, nem kell parkolópályán várakozniuk vagy hétfőnként elmenniük az iskolába a papíralapon átadott feladatokért. A tanulókat patrónusaik segítik majd abban, hogy az új eszközökkel – amelyeket a DJP közreműködésével mobilinternettel is elláttak – minél előbb fel tudják venni az online tanulással a lépést.

Az elmúlt négy hétben a Digitális Összefogás akció (https://digitalisjoletprogram.hu/) keretében mintegy 30 milliárd forintnyi felajánlás érkezett a magyarországi gazdasági szereplőktől, amelyek elsődlegesen a tanárokat, a diákokat, az iskolákat, a tankerületeket, a szülőket, a munkavállalókat és a munkaadókat, illetve a járvány legveszélyeztetettebbjeit, a 65 évnél idősebb állampolgárokat segítik – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.

A Digitális Összefogás akciót az ITM hívta életre a koronavírus okozta veszélyhelyzet leküzdésének támogatására. A program célja, hogy a digitális ágazat szereplőinek felajánlásaival, a Magyarországi 5G Koalíció, a Mesterséges Intelligencia Koalíció, a Hírközlési Érdekegyeztetési Tanács (HÉT), az IVSZ Szövetség a Digitális Gazdaságért, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), valamint az Infotér (Informatika a Társadalomért Egyesület) részvételével a magyar polgárokra nehezedő terhek, a digitalizáció adta lehetőségek kiaknázásával a Digitális Jólét Program keretében a DJN Kft. koordinációjával csökkenjenek.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények