Komplett hotspotokat kínál egy új vállalkozás

A HotSpotSystem.com Magyarországon elsőként biztosít olyan komplett szolgáltatási hátteret, amellyel a vállalkozások egyszerűen nyújthatnak vezeték nélküli internetelérést ügyfeleiknek. A cég a Cisco Systems divíziójaként működő Linksyst választotta stratégiai partnerének hazai hotspothálózatának kiépítéséhez.

A vezeték nélküli internetezés népszerűségének növekedésével egyre több étterem, szálloda és más, nagyobb közösségeket fogadó helyszín szeretne vendégeinek nyilvános vezeték nélküli internetelérést nyújtani. A HotSpotSystem.com – a vezeték nélküli internetelérést nyújtó hotspotok első magyarországi elszámoló központja és franchise rendszere – mindezt szolgáltatásként kínálja a cégek számára.

A HotSpotSystem.com a szolgáltatás elindításához rendelkezésre bocsátja a wifi-hozzáféréseket automatikusan kezelő – WRT54GL típusszámú – Linksys routert, a speciális szoftvert, biztosítja a vendégek bejelentkezését szolgáló hotspotportált és nem utolsósorban mindehhez teljes pénzügyi elszámoló rendszert nyújt. A fizetős hotspotok esetén a cég biztosítja a pénzügyi elszámolást és a számlázást is, így a rendszerhez csatlakozó vállalkozás feladata csupán a megfelelő internetkapcsolat biztosítása.

„Tapasztalataink szerint a vendégek egyre inkább keresik, és hajlandók külön díjat is fizetni a hotspotszolgáltatásokért. A HotSpotSystem.com ügyfeleinek teljes körű szakmai hátteret és elszámolási rendszert nyújt, rendkívül kedvező bevételmegosztás mellett. Az alapmodell szerint a bevétel 70 százaléka marad a hotspot tulajdonosánál, és 30 százalék jut az üzemeltetőnek. A Linksys eszközeire azért esett a választásunk, mert a mélyreható tesztek során kiderült, hogy ez a célnak megfelelő, kifogástalanul működő termék. A Linksys ugyancsak lehetővé tette, hogy a HotSpotSystem.com saját elszámoló szoftvert fejlesszen az eszközhöz” – mondta Faludi Olivér a HotSpotSystem.com ügyvezető igazgatója.

A vállalat tervei szerint az elkövetkező évben több mint 200 hazai cég veszi igénybe a szolgáltatást.

Azóta történt

Előzmények

  • WiFi-vel fedik le Párizst

    A francia főváros polgármestere nem viccel, ha a széles sávú internet terjesztéséről van szó.