Kevés esélye van a hangalapú közösségi médiának

A hangközpontú AirChat célja, hogy lenyomja az X-et és a Meta Threadset – a hasonló próbálkozások alapján azonban elég kevése az esélye erre.

Naval Ravikant kockázati befektető állt elő a közösségi média piacán a legújabb trendnek számító megoldással: itt az AirChat, amely az X-et és a Meta Threadset nyomná le, és visszaszorítaná a szövegalapú platformokat. Az AirChat lényege, hogy teljesen hangközpontú.

Pénteki indulása óta több ezernyi letöltést kapott a szoftver, amely iránt nagy az érdeklődés, csak meghívóval lehet elérni.

A platform megalkotását a Tinder korábbi termékfőnöke, Brian Norgard segítette. Az app alapvetően a hangalapú interakciókra épít, megváltoztatnák azt, ahogy az emberek online élik az életüket.

Nehéz feladat előtt állnak, hiszen a világjárvány óta ezt többen megpróbálták ugyanilyen módon, a legismertebb talán a Clubhouse volt.

A dizájn és kialakítás alapvetően ugyanaz, mint máshol, de itt audiofelvételekre építkeznek, ezek automatikusan elindulnak és leállíthatóak, az app szöveges kivonatott is generál.

Az app eddig pozitív fogadtatásban részesült, de igazából a nagyokkal szemben eddig nem volt esélye a startupoknak. Még a legismertebb Mastodon és Bluesky is csak 1,5 és 2 millió havi aktív felhasználónál járt januárban az MIT Technology Review jelentése szerint.

Előzmények