Készíts saját térképet a Google Maps segítségével!

A Google tegnap bejelentette, hogy új eszköztárral gazdagodott a népszerű Google Maps szolgáltatásuk. Azokat az eszközöket, amelyekkel egyébként cég szakemberei a tájékoztató információkat elhelyezik a térképeken, most a felhasználók rendelkezésére bocsátják, hogy ők is megalkothassák a saját információkkal ellátott térképeiket.

A MyMaps nevű térképes rajzoló-szerkesztő kezelése roppant egyszerű. A külön fájlokként kezelt térképeinket elnevezhetjük, leírást adhatunk róla, s azt is megválaszthatjuk, hogy nyilvánossá kívánjuk-e tenni vagy pedig megtartjuk magánhasználatra.


Egy próba: a hagyományos térkép...

Három alapeszköz áll a rendelkezésünkre: a kiemelt pontok megadása, egyenes vagy szabálytalan vonalak rajzolása, illetve területek bejelölése. Mindegyikhez megadhatjuk a leírást, csatolhatunk hozzá képmellékletet.


... és a hibrid-változat

Ki tudna jobb információs térképeket készíteni, mint a helyi szakértők? – indokolta az új eszköz bevezetését Jessica Lee, a Google Maps termékmenedzsere. A szolgáltatás természetéből adódik, hogy szorosan illeszkedik a másik lehetőséghez, a Google Localhoz, ahol az adott helyek szolgáltatói hirdethetik magukat. Jessica Lee kedvcsinálónak bemutatott egy olyan térképet, melyet egyik alkalmazottjuk készített a Google főhadiszállásának környékéről.


A Google mérnökének térképe

A saját térképek megosztási lehetősége feltehetően kiterjeszti és tovább növeli az online elérhető, a felhasználók által szerkesztett, gyakran roppant hasznos amatőr útikalauzok lehetőségeit.

A MyMaps jelenleg amerikai változatban érhető el, s bár az ausztrál, brit, kanadai, francia, német, olasz, japán, holland és spanyol oldalak elindulását is bejelentették, ezeket egyelőre még nem sikerült behívnunk.

Azóta történt

Előzmények