Csinosítsd a Google főoldalát!

A Google keresőjének főoldala eddig rendkívül puritán – a fehér háttéren megjelenő, ünnepenként változó logón kívül más grafikus elemet nem tartalmazó – megjelenéssel szerénykedett. A vállalat azonban meghallotta az idők szavát: nem ragaszkodik tovább a végletekig leegyszerűsített arculathoz, hanem részben a felhasználókra bízza az oldal kialakítását.

Arra már eddig is volt lehetőség, hogy a keresőbox mellé a regisztrált userek különféle kiegészítő dobozokat – amelyekben például időjárás-előrejelzés, hírek, részvényárfolyamok jeleníthetők meg – aggassanak a karakteres honlapra, de a háttérhez nem lehetett hozzányúlni. A mai naptól azonban már ezt is lehet, mostantól – akárcsak az operációs rendszereken – különféle háttértémákkal is színesíthető a megjelenés. A cél az, hogy a főoldal még otthonosabb legyen, mivel a Google sokak számára az internet kapuja – mondta az AP-nek Marissa Mayer illetékes alelnök.

Egyelőre mindössze hat háttér, javarészt rajzolt tájképek választhatók, de a jövőben bővül majd a kínálat, és idővel felhasználók által készített hátterek is elérhetők lesznek. A skinek különlegessége, hogy az időjárás és a napszakok változásával együtt változnak, már ha tudja az oldal, hogy honnak kerestük fel. (Magyarországi városok például egyelőre nem választhatók az időjárás-előrejelzési modulban.) A hátterek ún. húsvéti tojásokat is tartalmaznak: ha jó időben kattintunk jó helyre, meglepetésben lehet részünk. Hogy mire számíthatunk, azt Mayer nem árulta el a hírügynökségnek, csupán annyit mondott: a számítástechnikához értők jókat fognak derülni.

Azóta történt

Előzmények