Go-ogle East!: A titokzatos lengyel főhadiszállás

A múlt héten már elterjedt Lengyelországban a szóbeszéd, s a Google mai bejelentése megerősítette, hogy a vállalat egy központ megnyitását tervezi még idén a lengyelországi Wrocławban, ám arról semmilyen információ nem szivárgott ki, hogy az új intézmény pontosan milyen feladatot lát majd el. A cég közleménye szerint a rejtélyes intézet „az innováció központja” lesz, 200 új állást fog hozni a lengyeleknek (a munkaerőt már toborozzák) s városukat technológiai csomóponttá fogja fejleszteni.


Wrocław a Google Earthön

Wrocławban, Lengyelország egyik legdinamikusabban fejlődő városában nagy örömmel üdvözölték a Google érkezését, hiszen ők hozzá vannak már szokva a külföldi befektetőkhöz; az elmúlt években megjelent már itt a Hewlett-Packard, a General Electric, a Siemens AG és a Nokia is.

A Google indoklása szerint azért Wrocławot választották, mert itt rendelkezésre áll a magas szakképzettségű munkaerő, az ország gazdasági stabilitása megfelelő, illetve a szükséges infrastruktúra is adott.

A Google már jelen van Lengyelországban, Krakkóban tartanak fenn egy kutató- és fejlesztőközpontot, mellyel – mint Pawel Panczyj, a város polgármestere ugyancsak titokzatoskodóan elmondta – az új központ szoros együttműködésben fog dolgozni.

Azóta történt

Előzmények