Patkányméregnek nevezték a kriptopénzeket a befektetőcégek

A JPMorgan felmérése szerint az intézményi befektetővállalatok mindössze 10 százaléka kereskedik kriptopénzekkel, közel felük patkányméregnek tartja azokat.

Nem csak a fogyasztókat, a professzionális befektetőket is megosztja a kriptovilág: a JPMorgan legújabb, 1500 intézményt és 3000 befektetőt felkaroló felméréséből az derült ki, hogy az intézményi befektetőcégek mindössze 10 százaléka kereskedik kriptopénzekkel, közel felük pedig patkányméregnek tartja azokat, vagy azt jósolja, hogy csak átmeneti az azokat övező őrület (utóbbira 16 százalék szavazott).

Miközben a folyamatos kínai szankciókat megérzi a kriptoszektor, az amerikai tőzsdefelügyelet is többször jelezte, hogy sokkal szigorúbb szabályozásokat szeretne látni ennek kapcsán.

A JPMorgan kutatása szerint a befektetőcégek közül azok, amelyek nem foglalkoznak kriptopénzekkel, 80 százalék a jövőben sem tervez iylesmit. A személyes befektetéseik kapcsán ugyanakkor 40 százalék azt mondta, aktívan kereskednek kriptopénzekkel.

A befektetők négyötöde arra számít, hogy a hatóságok keményen lecsapnak a kriptopiacra, 95 százaléka pedig azt mondta, hogy szerintük a kriptovilág nagyja jelenleg a szélhámosságról, csalásról szól.

Érdekesség, hogy a kriptopénzeket nem először nevezik patkányméregnek. Warren Buffett korábban a bitcoint úgy jellemezte, hogy patkányméreg a négyzeten.

Azóta történt

Előzmények