Jön a Google ingyenes prezentációs programja


Forrás: www.simplesem.com

Habár a Google vezetői folyamatosan hangsúlyozzák, hogy nem kívánnak versenybe szállni a Microsoft Office-szal, a jelek mégis mást mutatnak. A vállalat ugyanis tegnap bejelentette, hogy a tavaly augusztusban elindult online szövegszerkesztő és az októberben nyilvánosság elé tárt táblázatkezelő után a jövő hónaptól elérhető lesz a prezentációs program is.

E bejelentéssel szinte egyidőben érkezett a hír, hogy a Google újabb céget kebelezett be, s feltehetően a Tonic Systems felvásárlásával megszerzett technológiát építette/építi bele az új alkalmazásba, mely Sam Schillace fejlesztési igazgató – aki vállalati blogjában azt írja, hogy megpróbálták még egyelőre titokban tartani az új terméket, de nem sikerült – reményei szerint nyárra mindenképpen működőképes lesz. A már korábban felröppen híreszteléseket Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója erősítette meg tegnap a San Franciscó-i Web 2.0 kiállításon, ahol már az új, egyelőre még nem ismert nevű Google-programmal készült prezentációt tartott. Újságírói kérdésre válaszolva azonban továbbra is tagadja, hogy versenyezni kívánnának a Microsoft széles körben elterjedt Office-ával, nyilatkozata szerint mindössze teljessé akarták tenni az online Docs & Spreadsheets programcsomagot, s egyéként is, a Microsoft az asztali gépek piacára koncentrál, a Google pedig teljesen más koncepció szerint dolgozik, s a webes alkalmazások fejlesztésében érdekelt. Ennek némileg ellentmondott akkor, amikor előadása folytatásában többször is azt hangsúlyozta, néha kifejezetten gúnyos modorban, hogy a webes alkalmazások az együttműködés és a tartalommegosztás könnyűsége miatt bizonyosan maguk alá gyűrik majd az otthoni, gépekre telepített alkalmazásokat.


Az új program export-import kompatibilis lesz a Microsoft PowerPointjával, csakúgy, ahogyan a Google szövegszerkesztője és táblázatkezelője is az a redmondiak hasonló jellegű termékeivel – nyilatkozta Rajen Sheth, a Google vállalkozási termékmenedzsere. A többi szolgáltatáshoz hasonlóan ez is a kisvállalkozói piacot célozza meg, s két verzióban kínálják majd, melyek közül a prémium-változat évi ötven dollárért extra tárhelyet is biztosít.

Azóta történt

Előzmények