Újdonságok a hatodik ITBN-en

Idén két újítással is jelentkezik az immáron hatodszorra megrendezett „Informatikai Biztonság Napja” (ITBN) szeptember 28-29-én. A 2010-es konferencia újdonságai közé tartozik az ITBN Security Award 2010 díj meghirdetése – amelyet szakmai zsűri bevonásával, három kategóriában hirdetnek meg. A neves szakemberekből álló zsűri 2010 év kiemelkedő IT-biztonsági teljesítményeit a „Legjobb gyártói/szolgáltatói innováció”, és a „Legjobb IT-biztonsági referencia projekt” kategóriákban díjazza. Még az esemény előtt továbbá lehetőség nyílik majd szavazni a 2010-es év IT-biztonsági véleményformálójára is, ezt a díjat viszont már a közönség ítél majd oda.

Hirdetés

Újdonság az a pályázati lehetőség is, amelyre független előadók jelentkezhetnek. A pályázat lényege, hogy ösztönözze az olyan független vagy függetlenül megnyilvánulni képes szakembereket, akiknek van érdekes szakmai véleményformáló, esetleg kutatásfejlesztéssel kapcsolatos mondanivalója, és amelyek cégektől és akár konkrét termékektől függetlenül mutatnak be egy-egy témát vagy technológiát, amely az informatikai biztonság területén napi rendszerességgel felmerül.

Az idén kétnaposra nőtt ITBN konferenciát hatodszor rendezik meg. Az ITBN szervezői – a tavalyi nagy sikerű esemény után – több mint 1200 IT-biztonsági szakembert és közel 70 támogató biztonsági céget várnak az egyre bővebb tematikával jelentkező, ingyenesen látogatható konferenciára és kiállításra.

Az ITBN 2010 szakmai zsűrijének tagjai:

  • Bodnár Ádám – 2009 informatikai újságírója, a HWSW főszerkesztője
  • Hirsch Gábor – az IVSZ biztonsági munkacsoportjának vezetője
  • Jakab Péter – az MKB Bank Zrt. bankbiztonsági igazgatója, a Magyar Bankszövetség Bankbiztonsági Munkabizottságának elnöke
  • Keleti Arthur – az ITBN főszervezője
  • Kirner Attila – főosztályvezető, PSZÁF Informatika Felügyeleti Főosztály, ISACA elnök
  • dr. Muha Lajos – tanszékvezető főiskolai tanár, Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Informatikai Tanszék
  • dr. Nyuli Attila – igazgató-helyettes, az informatikai alkalmazás szolgáltatások osztályán az NHH-ban
  • Rónaszéki Péter – információ- és fizikai biztonsági vezető, Lufthansa Systems Hungária Kft.
  • dr. Szabó Endre Győző – főosztályvezető-helyettes, Adatvédelmi Biztos Irodája, OBH

Azóta történt

Előzmények