Internetre vinnék a legszegényebbeket

A GSMA egy globális koalíciót jelentett be, amelynek célja, hogy hozzáférhetőbbé és elérhetőbbé tegye az okostelefonokat a legszegényebb emberek számára.

A GSMA arról számolt be, hogy létrehoztak egy globális koalíciót, amely cégekből, szervezetekből és pénzintézetekből áll, a célja pedig az, hogy az okostelefonokat hozzáférhetőbbé és elérhetőbbé tegye a világ legszegényebb emberei számára.

Mobilszolgáltatók és olyan intézetek is partnerek ebben, mint a World Bank Group, az ENSZ alá tartozó ITU vagy a WEF Edison Alliance. Szeretnék csökkenteni a digitális gazdaságba való belépés költségeit az alacsony jövedelmű rétegek számára, főleg a Szubszaharai Afrika és Dél-Ázsia vidékén.

A GSMA szerint gyakran a készülékek ára a legnagyobb akadály abban, hogy az emberek online is jelen legyenek, márpedig az alacsony és közepes jövedelmű országokban a mobil az egyetlen út az internet eléréshez az embereknek. A globális lakosság 38 százaléka eközben olyan területen él, hogy nem tudnak mobilinternetet használni, olyan akadályok miatt, mint a magas költségek vagy a tudás hiánya. A GSMA szerint nagyjából 3 milliárd embert tartanak vissza a globális digitális gazdaság elérésétől az olyan tényezők, mint az elérhető árú internetképes eszközök hiánya.

Előzmények