Brian M. Krzanich lett az Intel új vezérigazgatója

Hivatalosan is megnevezte új elnök-vezérigazgatóját  az Intel, aki Paul Otellinit követi a vezetői székben. Otellini tavaly ősszel jelentette be nyugdíjba vonulását, és azóta sok pletyka keringett utódlásának kérdésével kapcsolatban. Többen arra tippeltek, hogy az új vezérigazgató a vállalaton kívülről fog érkezni, de az igazgatótanács végül mégis belsőst választott, a jelenlegi operatív igazgató Brian M. Krzanich személyében.

Krzanich 1982-ben, fejlesztőmérnökként csatlakozott az Intelhez, és az elmúlt évtizedek zömében a gyártástechnológiai fejlesztések implementálást irányította. Operatív igazgatóként tavaly november óta dolgozott a vállalatnál, elnök-vezérigazgatóként hivatalosan május 16-án áll munkába. Feladata nem lesz irigylésre méltó, hiszen a PC-s eladások csökkenését valahogy meg kell állítania, az ultramobil piacon jóval eredményesebbé kell tennie az Intelt az ARM-os flotta ellenében, és a rendszerszintű integráció elmélyítését is le kell vezényelnie.

Az Intel az új elnök-vezérigazgatóval egyetemben új elnökét is bejelentette. Renée James eddig a vállalat szoftveres divízióját vezette, és szintén a május 16-ai részvényesi közgyűlésen lép új hivatalába.

Brian M. Krzanich és Renée James
Brian M. Krzanich és Renée James

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények