Késik az Intel német gyára, több támogatást akarnak

Mégsem nyit meg 2023 első felében a Magdeburg városába tervezett chipgyár, az Intel több támogatást kér, és problémának látja, hogy összezuhant a chipek iránti kereslet.

A Volksstimme nemrég arról számolt be, hogy az Intel visszatáncolt eredeti vállalásától, így a németországi Magdeburg városába tervezett Intel chipgyár mégsem indul el 2023 első felében – a vállalat ugyanis több támogatást akar.

A szóban forgó üzem központi része a német és EU-s terveknek a helyi chipgyártás erősítése, függetlenítése kapcsán, a világjárványból és geopolitikai problémákból eredő fennakadásokat, veszélyeket küszöbölnék ki, előznék meg.

A jelentés szerint azonban felborultak az Intel számításai az elszállt energia- és alapanyagárak miatt. Eredetileg ugyanis 17 milliárd eurót szánt a gyárra az Intel, de már 20 milliárdnál tartanak.

Az Intel szóvivője elmondta a lapnak azt is, hogy további gond, hogy míg a geopolitikai feszültségek még tovább nőttek, addig a félvezetők iránti kereslet összezuhant. Így nem tudnak többé konkrét dátumot mondani az építkezés kezdéséhez kapcsolódóan. A helyi kormánnyal dolgoznak a projekt folytatásán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények