Intel-tananyagok a magyar műszaki felsőoktatásnak

Az Intel és az Oktatási Minisztérium ma közös tájékoztatón jelentette be, hogy szeptembertől a magyarországi műszaki felsőoktatási intézmények számára is elérhetővé válnak az Intel felsőoktatási tananyagainak – a naprakész ismereteket tartalmazó Intel Higher Education programnak – egyes moduljai. Ezek a modulok többek között a mikroelektronikai technológiákat, a hálózati processzorokat, a beágyazott és vezeték nélküli számítástechnika részleteit mutatják be.

Magyar Bálint oktatási miniszter kiemelte, hogy Magyarország hagyományosan erős informatikai oktatása – az ipar szerkezetéből adódóan – elsősorban az elméleti kutatás területén jelentős. Az ipar fejlődésével a gyakorlati kihívások az elmélet fejlesztését is megkívánják. A mikroelektronika terén az Intel elismerten vezető szerepet tölt be az informatikai világ piacán. A gyártás és a konkrét megoldások gyakorlati kérdéseire felépített oktatási anyagaik jelentős segítséget nyújthatnak a hazai elméleti oktatás fejlesztéséhez is, illetve hozzásegíthetik a magyar hallgatókat gyakorlati ismeretek, tapasztalatok megszerzéséhez is.

Gacsal József, az Intel üzletfejlesztési igazgatója elmondta, hogy a cég számára fontos a korszerű ismeretekkel rendelkező műszaki szakemberek képzése. S mivel az Intel tevékenységében fontos szerepet kap a kelet-közép-európai régió, magától értetődő volt az oktatási együttműködés. A hazai leányvállalat éppen az elmúlt hónapban jelentette be, hogy fejlesztőrendszereket adományozott a győri Széchenyi István Egyetem, illetve Budapesti Műszaki Egyetem számára.

A vállalat további oktatást támogató projektjei közé tartozik az évente megrendezett nemzetközi diákverseny, az ISEF (International Science and Engineering Fair), amely a legnagyobb tudományos világverseny fiatal tudósok számára. Az idei megmérettetésen a Magyarországot képviselő Rátai Dániel – különféle kategóriákban – hat első díjat nyert el háromdimenziós rajzolást lehetővé tevő Leona3Do fantázianevű találmányával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények