Intel-pályázat a kettősség jegyében

Nyílt pályázatot hirdet az Intel digitális alkotóművészek számára, amelynek aktualitását az új, kétmagos mobil platform, az Intel Centrino Duo magyarországi bevezetése adja. Az Intel minden olyan, a művészetek iránt elhivatott pályázó munkáját várja, aki a meghirdetett fotó, videó vagy animáció, illetve grafika kategóriák egyikében – vagy akár mindegyikében – átütően ábrázolja a világban rejlő kettősségeket. A pályázat központi eleme a dualitás és a digitális megközelítés kihangsúlyozása, az alkotóktól tehát olyan műveket kér a pályázat kiírója, amelyek egyedi nézőpontból, digitális eszközök segítségével mutatják be a körülöttünk lévő kettősségeket.

A kategóriák első helyezettjeinek nyereménye 1-1 Intel Centrino Duo mobil platformmal felszerelt laptop. Az Intel a kategóriák legjobb versenymunkáit 2006. április 18-án, a Művészetek Palotájában tartott nagyszabású rendezvényen mutatja be és díjazza. Azon résztvevők, akiknek műveit a szakmai zsűri beválasztja a kiállítás anyagába, további nyereményekben részesülnek.

„Az Intel Centrino Duo mobil technológia újraformálja a munkavégzést és a számítógépes játékokat, új összefüggésbe helyezve az emberek viszonyát a számítástechnikai eszközökhöz. A mostani pályázattal azt szeretnénk bemutatni, hogy a technológiai fejlesztések nem csupán az üzletemberek, informatikai szakemberek használhatják, hanem a technológiai haladás megváltoztatja a művészi alkotás folyamatát is. Két mag, két világ – ennek bemutatását kérjük az alkotóktól” – nyilatkozta Gacsal József, az Intel magyarországi üzletfejlesztési igazgatója.

A pályázatról és a jelentkezés pontos feltételeiről illetve módjáról a www.dualityinart.com weboldalon található bővebb információ. A regisztráció után a résztvevők a pályázatokat interneten keresztül tölthetik fel. Ezt követően az oldal látogatói szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt alkotásokra, a legtöbb szavazatot elnyerő pályázó pedig közönségdíjban részesül.

Azóta történt

Előzmények