Díjazták az infobiztonsági újságírás legjobbjait

Hirdetés

Kristóf Csaba, a Biztonságportál főszerkesztője lett az „Év információbiztonsági újságírója” a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület idén alapított szakmai díján, dr. Kelemen Lászlót, az IT-Security munkatársát és Szentesi Kálmánt, az IT.news főszerkesztőjét pedig a vezetőség első ízben javasolta az egyesület tiszteletbeli tagságára.

A 2004-ben 12 magánszemély által alapított Hétpecsét Egyesület céljai között szerepel az információvédelem kultúrájának és ismereteinek magyarországi terjesztése. Ezen céllal összhangban alapították 2006-ban az „Év információbiztonsági újságírója” címet. A nyílt pályázat értékelését az egyesület vezetősége a szakmai fórumokon résztvevők véleményei alapján kialakított szempontrendszer szerint végezte, az eredményhirdetésre pedig az egyesület március 22-i „XX. Információvédelmi Szakmai Fórumán” került sor.

Az „Év információbiztonsági újságírója” cím nyilvános pályázatának értékelését az egyesület vezetősége a szakmai fórum látogatói által megismert és súlyozott szempontok alapján végezte. Ezek között elsősorban az újságírók ICT technológiai ismereteinek mélysége, a publikált anyagok naprakészsége, valamint a publikációk gyakorisága és azok olvasottsága szerepelt. Az erkölcsi elismeréssel járó díjat végül Kristóf Csaba, a Biztonságportál főszerkesztője vehette át. A szoros versenyben a szombathelyi szakember javára szólt a személyi kezdeményezőkészsége, publikációinak nagy száma és frissessége.

Azóta történt

  • Intel-pályázat a kettősség jegyében

    A chipgyártó új, kétmagos mobil platformjának bevezetése adja a művészeti pályázat apropóját, amelynek témája világunk kettőssége.

  • Itt vannak a győztesek

    Kiosztották az Év Informatikai Cégvezetője és az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója díjakat.

Előzmények