Ingyenessé válik a LastPass mobilon is

A LastPass felhőalapú jelszókezelő alkalmazását eddig mobileszközről 12 dollárért lehetett használni évente, a vállalat azonban stratégiát váltott: az új felhasználók okostelefonon vagy táblagépen, illetve asztali környezetben is ingyen vehetik igénybe a programot. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért választaná mégis a prémium csomagot. A trükk az, hogy csak a fizetős ügyfelek tudnak szinkronizálni az eszközeik között.

Az Android, iOS és Windows Phone rendszereken is működő szolgáltatás ingyenes verziója telefonok között szinkronizálható, ugyanígy képes táblagép és táblagép közötti jelszómegosztásra, csak az eszköztípusok kötöttek.

A korábban regisztrált ügyfeleket nem érinti a változás, akik pedig mobilon a prémium triál időszakban vannak, új ügyfélnek számítanak és fizetés nélkül használhatják telefonjaikon az alkalmazást.


[+]

A LastPass rendszerét nemrégiben feltörték, bár a támadók jelszavakhoz nem fértek hozzá, a fiókokhoz tartozó e-mail címek, jelszó-emlékeztetők, a titkosítási folyamatban a „sózást” végző szerver, illetve az autentikációs hashek idegen kézbe kerülhettek.

Előzmények