Ingyen adja az adatbázis-kezelőt az IBM

Tegnaptól ingyen kínálja az IBM a DB2 UDB Express-C Edition névre hallgató DB2 adatbázis-kezelőt. Az ajánlat legfőbb célközönségének a kis és közepes vállalatokat, egyesületeket, alapítványokat és persze a magánszemélyek tekinti az IBM.

A DB2 Express-C-t kifejezetten a szoftverfejlesztés, telepítés, újraelosztás és alkalmazásokba való beágyazás céljára fejlesztették ki. Az adatbázis-kezelőhöz ingyenes közösségi támogatás vehető igénybe az IBM szoftverfejlesztők számára fenntartott segédeszköze, a developerWorksön rendelkezésre álló új, nyilvános fórumon keresztül, de létezik hivatalos IBM terméktámogatás is – természetesen ez már fizetős.

A DB2 UDB Express-C jól kiegészíthető a cég – szintén ingyenes – WebSphere Application J2EE alkalmazásszerverével. Ezzel a megoldással, a nyílt forráskódú, Apache Geronimora épülő alkalmazásszerverrel kiegészítve bárki teljes értékű internetes alkalmazáskörnyezet hozhat létre. A termékek Windows és Linux környezetben is használhatók, így a lehető legalacsonyabb összköltségű megoldások kiépítésére nyílik lehetőség. Az ingyenes DB2 adatbázis-kezelő és az ingyenes webszerver a beágyazott linkekről tölthető le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények