Idén is lesz európai Fotóművészeti Díj

Az Epson a 2005. évi Fotóművészeti Díj sikerén felbuzdulva második alkalommal is megrendezi az akadémiák, egyetemek és egyéb oktatási intézmények fényképész szakos osztályainak és csoportjainak rangos versenyét. A pályamunkákat február 1. és július 15. között lehet beadni, a díjátadó ünnepség pedig a tavalyi évhez hasonlóan az ART COLOGNE nemzetközi művészeti vásáron, november elején lesz. A 2006. évi Epson Fotóművészeti Díj védnöke Ramon Ollé, az Epson Europe elnök-vezérigazgatója.

Holnaptól minden képzőművészeti és a fotózással valamilyen szinten kapcsolatban levő akadémián, egyetemen, főiskolán és egyéb oktatási intézményben fényképészetet hallgató osztály, munkacsoport és csapat meghívást kap az Epson 2006. évi Fotóművészeti Díjáért folyó versenyre. A 35,000 eurót meghaladó összdíjazású verseny a legrangosabb európai fotóművészeti díjak közé tartozik. A hangsúly a legjobb és leginnovatívabb fotókon, illetve koncepciókon van. Díjazzák a legjobb fotó szakos osztályt, a legjobb egyéni művészt, és jutalomban részesül a pályázó csoportok közül a 25 legjobb művészi munka is. A legjobb munkákat majd az elismert galériatulajdonosokból, fotóművészekből, média-szakemberekből és kurátorokból álló, független zsűri fogja kiválasztani.

Henning Ohlsson, az Epson Deutschland GmbH vezérigazgatója elmondta: „Azt javasoljuk az egyetemi és főiskolai tanároknak, hogy osztályaikkal idejében kezdjék el a felkészülést az Epson 2006. évi Fotóművészeti Díjára, és integrálják a versenyt az idei nyári szemeszter képzésébe. Bármilyen fotóművészeti koncepció megvalósítható, hiszen a témák tekintetében nincsenek megkötések.”

A 2006. évi Epson Fotóművészeti Díjjal kapcsolatos minden információ, illetve a pályázati anyagok megtalálhatók a www.art-photo-award.com weboldalon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Azóta történt

Előzmények