A lézernyomtatók új kihívója?

A Seiko Epson Corporation az OLED kijelzők fejlesztése mellett a szerves fénykibocsátó diódák felhasználásának más lehetőségeit is kutatja, ennek egyik eredményeként a napokban bejelentették, hogy elkészült az első OLED fényforrást tartalmazó nyomtatófej.

Az általánosítva lézernyomtatókként emlegetett készülékekben ma a lézer helyett LED fényforrás is lehet, ezek mellé állít alternatívát az újabb technológia. A Sumitomo vegyipari vállalattal közösen kifejlesztett OLED nagy fényerejű, és a tesztek azt mutatták, hogy az általa elért nyomtatási minőség összevethető a hagyományos lézerprinterek minőségével, vagy akár jobb is annál. A szerves anyagot egy üvegszubsztrátumra hordják fel, az eljárás igen egyenletes fényű fényforrást, és így egyenletes árnyalatú képek készítését teszi lehetővé, miközben a nyomtatófej a megszokottnál vékonyabb lehet.

Az Epson kijelzőkkel kapcsolatos fejlesztései más tekintetben is hozzájárulhatnak a technológia tökéletesítéséhez, most hasonló módszerrel a vezérlőáramkör – a felbontás növekedésével és költségcsökkenéssel járó – integrálását tervezik a nyomtatófejbe. A vállalat végeredményben a jelenlegi megoldásoknál kisebb, nagyobb felbontású és gyorsabb színes printereket vár az OLED alkalmazásától.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Azóta történt

Előzmények