Teljesen elzavarhatja az EU a Huawei-t az európai 5G-ből

A jelentések szerint az EU fontolgatja a Huawei kötelező kitiltását az európai 5G-hálózatokból.

Mostanra megszokhattuk, hogy a kínai cégek termékei és szolgáltatásai messze nem akkor és olyan formában érhetőek el Európában (ha egyáltalán elérhetőek), mint korábban, a térképek és piacok átrendeződését csak fokozzák az USA Kínával szembeni újabb és újabb intézkedései, amelyek gyakran a szövetségeket is érintik, ösztönzik ugyanerre.

A Financial Times jelentése szerint az EU például fontolgatja a tagállamok számára a Huawei kötelező kitiltását az 5G-s hálózatokból, minden olyan további céggel együtt, amely biztonsági kockázat lehet.

Az EU-t állítólag egyre jobban aggasztja, hogy bizonyos kormányzatok halogatják az effajta döntéseket.

2020-ban az EU közölte, hogy a tagállamok korlátozhatják vagy kizárhatják a kockázatos 5G-s beszállítókat, de Washington nyomásának ellenálltak a teljes tiltás kapcsán. Thierry Breton szerint azonban az EU-s országok csupán harmada vezetett be tiltást a Huawei kapcsán a kritikus területeken. A jelentés szerint ha Németország és más további kormányok tovább késlekednek, az EU kötelező tiltást ír majd elő a kockázatok cégekkel szemben.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények