Hamisított címről érkezik a vírus

Hirdetés

Az it-biztonsági megoldásokat forgalmazó F-Secure arra figyelmeztette a felhasználókat, hogy február 1-jén ismeretlen támadók látszólag a cég e-mail címeiről fertőzött levelek ezreit küldték szét. A támadásban felhasznált feladói címek között volt a press@f-secure.com, az info@f-secure.com és az editor@f-secure.com. Természetesen az üzeneteket nem az F-Secure hálózatából küldték ki, csak megtévesztésből úgy készítették el azokat, mintha az F-Secure-tól érkeztek volna.

A levél szövege magyar fordításban a következő:

Feladó: “David Adams”
Címzett: xxx
Tárgy: Hiba a weboldal böngészése során
Dátum: 2006. feb. 1. szerda, 12:15:18 -0500

Üdvözlöm,

Weboldalának böngészése során észrevettem, hogy egyes hivatkozások esetében problémák adódtak. Amikor az Internet Explorer segítségével újból meglátogattam az oldalt, a hibákat már nem észleltem, ezért úgy gondolom, hogy a Mozilla böngésző használata okozta őket.

Mivel napjainkban egyre többen használnak alternatív böngészőket, talán segítségére lesz ez az információ. A levélhez csatoltam egy pillanatfelvételt a hibákról, hogy a csapata kijavíthassa a problémát.

Szívélyes üdvözlettel:
David Adams
Kutatási Osztály
F-Secure fejlesztés

A csatolmány természetesen nem az ígért screenshotokat, hanem egy férget tartalmaz, melyet az F-Secure Anti-Virus W32/Breplibot.ae néven ismer fel.

Azóta történt

  • Irtó jó a NOD32

    Hazai tesztek szerint a Szlovákiában fejlesztett szoftver nem fogja vissza sem magát, sem a rendszer teljesítményét.

  • A Mackel is törődnek a vírusírók

    A múlt héten két olyan rosszindulatú program is felbukkant az interneten, amely a Mac OS X oprendszerrel működő Apple-öket támadja meg.

Előzmények