Hajlékony akkut fejlesztettek Dél-Koreában

Koreai kutatók egy csoportja közleményben jelentette be, hogy újabb hajlékony eszközzel sikerült bővíteni a számítástechnikai termékek sorát: egy hajlékony akkumulátor prototípusát hozták létre.

A KAIST-nak nevezett kutatócsoport augusztus elején publikálta kutatási eredményeit, és ebben egy „a teljesen rugalmas elektronikus rendszerek számára létrehozott szervetlen, hajlítható filmakkumulátor” koncepcióját vázolták fel. A kutatási eredményekről szóló sajtóközleményben leírják, hogy a hajlékony képernyők kialakítása során elért eredmények bátorították őket arra, hogy hasonlóval próbálkozzanak az akkumulátorok terén is, mivel úgy vélték, a hajlékony alkatrészekkel ellátott eszközöknél nagy gondot okozhat az, ha maga az energiaellátó egység nem rendelkezik ezzel a tulajdonsággal.

battery

A csapatnak végül sikerült egy filmre felvitt, hajlékony lítiumion akkumulátort létrehozni.

Miután az alapkoncepció működőképesnek bizonyult, a csoport most egyrészt azt vizsgálja, hogy egy speciális lézeres technológiával hogyan lehetne találmányukat tömeggyártásra alkalmassá tenni, másrészt pedig hogy a jelenleg viszonylag kis teljesítményt hogyan lehet megnövelni.

Azóta történt

Előzmények