Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BDave
őstag
Inkább egy nagyobb kapacitású akksin dolgoznának, lehetőleg napelemes töltéssel. Vagy ez túl nagy kérés?
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
Tetszik az ötlet, de én is inkább egy szilárd testben lévő, kis méretű, minél nagyobb kapacitású modell iránt érdeklődnék. A mostani okostelefonokba például roppant hasznos lenne egy olyan akkumulátor, ami 3 napot kibírna töltés nélkül, szerintem sokan meg tudnának egy ilyet szokni.
-
Parson
addikt
válasz PR0JECTNR56 #2 üzenetére
Kicsit laikusan hangzik a kérés - ilyen aksi már van a telefonodban most is... kibirja az is 3 napig töltés nélkül. No de komolyan szólva mi az a terhelés ami mellett hoznia kell az igényelt időtartamra vetitett használhatóságot. Ergo teljesitményt definiálj, ne szimpla időtartamot.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
dajkopali
addikt
ez már a kereskedelmi rész
ez a fejlesztés tényleg innovatív - bár nem vagyok meggyőződve, hogy csak a koreaiak dolgoznak ilyenen -, és egy speciális szegmensben hatalmas áttörést jelenthet
nagyobb kapacitású akku? igen, lesz, amikor a piaci szereplők úgy látják: lásd a szabványos telefontöltők kérdését: most már eldöntetett, hogy meglesz, minden telefon ugyanolyan csatlakozót kap, de csak majd, és felmenő rendszerben
amíg pénz volt a különböző szabványokban, addig kivették az ebből fakadó suskát: business as usual[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
PR0JECTNR56
addikt
Samsung S5230-am van, akár 5 napig is megy, szóval nekem ez nem annyira fájó probléma.
Jogos a kérés nem írtam az előbb, de én a normál használatra gondoltam, amit a mobilarénás tesztekben is prezentálnak sokszor és ott a legtöbb okostelefon a nap végére már a halálán van. Szóval remek lenne, ha pl. egy Galaxy S3, lévén, hogy a dél-koreai gyártó aktuális csúcsmodelljéről van szó, kibírna mondjuk 4 napot.
Persze a fogyasztást alapvetően befolyásolja a hardver, a szoftver optimalizáltsága és persze a már említett használat intenzitása és időtartama.
Mivel az elmúlt években rengeteget fejlődtek az okostelefonok szinte minden téren, én úgy érzem, hogy az akkumulátorokkal van jelenleg a legnagyobb lemaradásuk az ideális teljesítménytől. Ezt a kérdéskört mintha a gyártók egy kissé a szőnyeg alá söpörnék időről-időre, mert van jobb proci, nagyobb felbontású kijelző stb., de az akkumulátorok terén nem történt jelentős előrelépés.
Tudom kicsit hosszú lett, meg ha az ember okostelefont vesz ezzel a napi töltés jelenséggel együtt kell élnie, de szerintem itt lehetne még mit kihozni a dologból a userek kedvéért. -
enginev3.0
félisten
Egy új akksi hatalmas penz kiesés lenne sok embernek
Nem csak a kisdolgokra kell gondolni, mint a telefonok, hogy nem egy napig megy hanem ötig , gondolj bele egy új technologia ami nagy áttörés lenne, egyből nem lenne gond az elektromos autok meghajtasaval sem
Itt minden a pénzen múlik szerintem ....
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Huma
addikt
Jó cucc.
Erősebb akksi meg tényleg jól jönne. Nem lenne rossz, ha az elektromos autók teret nyernének.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Dany007
veterán
Nagyszerű hír. Jól látták a problémát ami a hajlítható kijelzők és az áramforrásuk között rejlett. Így talán már egy lépéssel közelebb vagyunk a pár hónapja látott hajlítható kijelzős koncepciókhoz. Viszont a kapacitást nagyon csúnyán meg kell növelni. Egy akkumulátor megfelelő, méretéhez arányos(!) kapacitás nélkül semmit sem ér.
-
Alborosie
aktív tag
TÖBB TÚRÓT A NORBI RÚDBA!!!
Khm... Akarom mondai, inkább több akkumulátoridőt a hajlékonyság helyett! -
addikt
Hát ja, több akkuidú jobb lenne. Nekem a galaxym merül szépen. Élvezném ha nem kéne minden nap rátolni az áramra.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
Mister_X
nagyúr
válasz Jeanne d'Arc #12 üzenetére
Nekem már az is elég lenne, ha azt az egy napot tisztességesen átvészelné, azaz reggel hattól max fényerőn, folytonos wifi+3G és állandó használat után este nyolckor szóvá tenné, hogy 20% alá fog menni.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
sztanozs
veterán
válasz Alborosie #11 üzenetére
Elsőre én hatékonyabbnak olvastam a címet - de nem az. Hajlékony
Azt hittem megint feltalálták a hatékony akut, csak épp nem lehet sorozatgyártani.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Alborosie
aktív tag
Szerintem olyan akkumulátor, ami normális üzemidővel bír, s legyen csak 3-4 nap egyáltalán nem lesz!
Nem tudom melyik vadbarom találta ki ezt az 1-2 napos üzemidőt, de tuti hármasünnepen készült, mert volt a szüleinek ideje elbaszni...Némelyik ÚJ készülék pedig maximum 1 napos üzemidővel megy. Jézusom!
A nagy gyártóknak nem úgy kellene a néphez állni, hogy minden vevő autóval rohangál és dokkolóval tölti a telefonját, stb., mert úgy valóban nem is éreznénk meg az 1-2 napos üzemidőt.
De egyes munkáknál sajnos vagy sem rákényszerül az ember az okostelefonra. S, ha úton van és nem tudja tölteni akkor az szívás...
Persze vihet tartalék akkumulátort. De akkor megint ott tartok, hogy ezt egy 3-4 napos üzemidővel kilehetne küszöbölni!S persze ez a dolog főleg felháborító úgy, hogy már nem egy ember jelezte (online garantáltan, az életben passz), hogy nem igazán jó a telefon üzemideje.
-
sztanozs
veterán
válasz Alborosie #17 üzenetére
Lehet kapni vésztöltőt olyan esetre, ha valamiért nem tudod napon belül törlteni a telefont. Két AA-s elemmel egyszer újratölti a telefont...
Pl: 4 AA-sJOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz Alborosie #19 üzenetére
Lehet, hogy nem szép, de elég hatékony - ráadásul újratölthető akuval is elmegy. De láttam mát 1 AA-s változatot is (igaz azzal legfeljebb csak ~40%-ig félig lehet feltölteni egy közepes teljesítményű telefont)...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
elistvan
őstag
válasz enginev3.0 #7 üzenetére
Sajnos mindennek a pénz a motorja, a lobbin sok múlik, ha az elektromos autók elterjednének az arab olajsejkek csomagolhatnának. Rengetege okos ember él ezen a földön, biztos kitaláltak már alternatív üzemanyagú autót (hidrogén, vagy elektromos áram, víz) és nem véletlen, hogy ezek a mai napig nem terjedtek el. (Megvásárolták a terveket, és szabadalmaztatták aztán eltették a szekrény mélyére, és a feltalálót elhallgattatták.) Anno Tesla is létrehozott nullponti "ingyen" energiát.
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
sztanozs
veterán
válasz Alborosie #22 üzenetére
Alcatel volt (páromnak ilyen volt az első telefonja). Még mindig megvan valahol...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
arnyekxxx
veterán
Lehet sopánkodni a gyenge aksik miatt, de azért legyünk vele tisztába, hogy 10 éve egy laptop másfél kilónyi aksival tudott két órán át üzemelni kisebb számitási és megjelenitési képességel mint egy mai 20dekás zsebszámitógép beépitett telefonfunkcióval.
Ha nem egy atomerőművet is vezérelni képes hardvert kell ellátni árammal csak egy telefont, akkor röhögve megy 2-3 hetet egy 70grammos készülék is.
-
arnyekxxx
veterán
ezt nem is vitatom, csodát nem is lehet várni, adott aksitechnologia tul nagyot nem tud fejlődni. A Li kb ennyit tud. Arra akartam utalni, hogy az elvárások ugrásszerűen megnőttek. Egy akkoriban csucstelefon T68 a 650mAh-aksijával elment sacc/kb 3 napot, ma egy nála komolyabb tudásu, praktikummal 3e Ftos legaljatelefon röhögve elmegy egy hetet. Erre ahelyett, hogy örülne a jonép, szomorkodik, hogy a HD felbontásu, gps-es, állandóan online, laptoptudásu számítógépe ami elfér a zsebében, 1500mAh-s aksival naponta töltést igényel.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest