Perelt a Windows 10 miatt, és nyert

A Microsoft igen agresszívan propagálja a Windows 10-re való ingyenes frissítést. De ez nem mindenkinek tetszik.

Különleges ügyet zártak le nemrég Kaliforniában: egy nő 10 ezer dolláros kártérítést harcolt ki a bíróságon, mivel a Windows 10 frissítése akadályozta őt munkájában – írta meg a történetet a Seattle Times.

Mint a tudósításból kiderül, Teri Goldstein egy utazási irodában dolgozik, és néhány nappal az után, hogy a Microsoft elindította ingyenes frissítési akcióját, észrevette, hogy munkahelyi számítógépén az operációs rendszer megpróbálja letölteni, illetve telepíteni a Windows 10-et. Állítása szerint ő erre nem adott engedélyt, sőt a Win 10-ről, illetve az akcióról sem hallott. A frissítés sikertelen volt. Ezek után a számítógép a használhatatlanságig lelassult, nem lehetett vele dolgozni. Teri Goldstein megkereste a Microsoft ügyfélszolgálatát, ám mivel azok nem javították ki a hibát, beperelte a vállalatot, kártérítést és egy új számítógép árát követelte tőlük. A bíróság ezt meg is ítélte, ám a Microsoft fellebbezett. Ám egy idő után úgy döntöttek – szóvivőjük szerint költségkímélési szempontok alapján –, hogy visszavonják a fellebbezést, így a 10 ezer dollár jár a felperesnek.

A Microsoft számára ez persze nem nagy veszteség, ám tovább erősíti a frissítési politikát kritizálók táborát, illetve azt még nem lehet sejteni, hogy vajon hányan bátorodnak fel, hogy a frissítések okozta gondok miatt szintén pert indítsanak. Ez mindenképp presztízsveszteség a vállalat számára, akiknek nyilvánvalóan át kellene gondolniuk marketingstratégiájukat.

Azóta történt

Előzmények