A felhasználók meghátrálásra késztették a Google-t

Az egyik hivatalos blogban tegnap jelentették be a fejlesztők, hogy bizonyos mértékben engedtek a felhasználói nyomásnak, és a YouTube kommentelési rendszerében bevezetett újításokból egyet átdolgoztak.

Hirdetés

Ahogy korábban az IT café is beszámolt róla, a Google már jó ideje bejelentette, hogy szolgáltatásaik integrációs folyamatának részeként a YouTube is egyre szorosabban fog hozzákapcsolódni a közösségi oldalhoz, a mérsékelt sikerű, ám a cég által gyakran erőszakosan is terjesztett Google Plushoz. Az internetezőket jelentősen megosztotta a változtatás, a pártolók kedvelik, hogy az integráció után a YouTube-csatornák magasabb szinten menedzselhetőek, szándék szerint relevánsabb kommunikáció folytatható, mások viszont úgy vélik, hogy a Google a nagyobb ellenőrzéssel olyasmibe szól bele, amibe nem kellene neki, illetve a korábbi rendszert barátságosabbnak, áttekinthetőbbnek, felhasználóbarátabbnak tartották.

A Google később elismerte, hogy valóban problémás néhány változtatás, és azt ígérték, hogy a még zajló fejlesztési folyamatban nagyobb mértékben veszik figyelembe a felhasználói igényeket és kifogásokat.

A tegnap bejelentett módosítás annyit jelent, hogy létrehoztak egy olyan központi oldalt, egy menüpontot, ahol a felhasználók egy külön helyen kezelhetik a kommenteket, nem pedig a levelezőn keresztül.

YouTube

Előzmények