Újra nagyon durvát lépett a Google

De mit is jelent az új, a napokban fokozatosan bevezetendő funkció? Ahogy a hivatalos blogból megtudhatjuk: a Google komplex, összefűzött rendszerébe belépő felhasználó most már olyannak is tud e-mailt küldeni, akinek nem ismeri a címét, mivel a Google Plus „árulkodik”, vagyis a napra készen tartott címre küldi a levelet. Az új megoldás szerint a levelezőben a címzett mezőbe elég lesz beírni az általunk ismert nevet, a rendszer a Google Plus alapján azonosítja, majd elküldi neki az üzenetet. És ami nagyon fontos: minden Google Plus felhasználó minden Google Plus felhasználónak tud levelet küldeni – kivéve, ha az illető letiltotta ezt a funkciót.

Google

A lehetőség új menüpontként jelenik meg (Email via Google+), és itt lehet megadni, hogy számunkra ezen a módon senki ne küldhessen levelet, illetve meghatározhatjuk azok körét, akik igen. Habár ez a megoldás mindenképp problematikusnak tűnik elsőre, azt érdemes tudni, hogy a szoftver nem fedi fel a fogadó címét – csakis akkor, ha az illető a normál módon válaszol rá, és ez visszafelé is igaz. Az is lényeges, hogy az ilyen módon érkező leveleket a Gmail nem a fontos levelek kategóriájába sorolja, hanem a nemrég bevezetett közösségi csoportba.

Google

És még egy nagyon fontos dolog: a Google talán érzi, hogy nagy vitákat fog kiváltani az új funkció, mivel közölték, hogy bár a beállítási lehetőség napokon belül megjelenik a fiókokban, a levélküldést magát csak később, most még nem ismert időpontban fogják engedélyezni.

Azóta történt

Előzmények