Hirdetés

Google Wallet lesz a Google Pay alkalmazásból

Magyarországon is.

A hivatalos bejelentés szerint július 21-től a Google Pay alkalmazásból Google Wallet lesz, amelyhez már az új digitális eszközök is hozzáadhatóak.

A Google Wallet Magyarországon Android és Wear OS rendszereken válik elérhetővé, és lehetővé teszi, hogy a felhasználó elmentsen és elérjen például bank- és hitelkártyákat, ajándékkártyákat, beszállókártyákat, illetve koncertek és más rendezvények belépőjegyeit, egységesen egyetlen alkalmazásból. Emellett a Google Wallet összekapcsolható más Google alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, ezzel egyszerűsítve a használatukat. Az Gmailbe érkező digitális beszállókártyák például néhány kattintással hozzáadhatóak a Google Wallethez, ezzel megkönnyítve elérésüket.

Adatvédelem és biztonság: az alkalmazás számos beállítási lehetősége biztosítja a felhasználót az adatai védelméről. Így például a Google Walletbe elmentett személyes okmányok a felhasználó hozzájárulása nélkül nem kerülnek megosztásra más Google alkalmazásokkal. Ha pedig a felhasználó elveszíti, vagy ellopják telefonját, a „Készülékkereső” funkció segítségével találhatja meg, illetve zárolhatja az eszközt, vagy törölheti a készülék teljes tartalmát.

A Google a következő néhány napban minden felhasználó számára bevezeti a Google Walletet. Azoknál a felhasználóknál, akiknél be van kapcsolva az automatikus frissítés, a Google Pay alkalmazás frissülni fog. Az automatikus frissítéssel nem rendelkező felhasználóknak a Google Wallet eléréséhez manuálisan kell frissíteniük az applikációt a Google Play Áruházból.

Azóta történt

Előzmények